Főoldal » Egyebek, Szimulátorok, Virtuális Vasút

Virtuális vasúti hírek #4

IST 2010 május 16 12 megjegyzés

Érdekes honlapot találtam szörfölgetés közben. A Bombardier készített egy olyan internetes oldalt, amely a kötött pályás közlekedés településekre gyakorolt hatását mutatja be. Szerencsére nem vitték el a dolgot túlzottan tudományos irányba, sokkal inkább egyfajta szemléletet próbálnak bemutatni a lappal. A honlapon egy város képe tárul elénk, amelynek különböző részei vannak, ezekhez rendelhetünk hozzá megfelelő eszközt. Ennek hatását nyomon követhetjük nemcsak a látképen, hanem a jobb oldalon elhelyezett különböző mutatók segítségével. Megijedni nem kell, nem egy SimCity-ről van szó, a vasúti közlekedés fejlesztése ezen a weblapon nem kerül semmibe, úgyhogy bátran lehet kattintgatni mindenre szépen egymás-után. Nyilván az egész PR fogás azért, hogy még több járművet adjanak el, de ettől most nagyvonalúan tekintsünk el, hiszen természetes, hogy ez a célja egy erre szakosodott cégnek. Még több ilyet ha kérhetném.

Magyar mozdony fronton javult egy kicsit a helyzet, megjelent ugyanis RailWorks-höz a Eurocom 481-001-es gépe, amely erről az olasz honlapról tölthető le. Kell hozzá a 185-ös mozdonysorozat pakkja is, úgyhogy előbb célszerű lehet azt feltelepíteni, de ezzel együtt működőképes a dolog. A belső nézet még nem készült el hozzá, vagyis én remélem, hogy még nem, meglátjuk lesz-e folytatása a dolognak. Mindenesetre öröm látni egy hazai gépet a játékban.

Külföldet tekintve persze biztatóbb a kép, az angol gőzösök kedvelői ugyanis most már a 9F mozdonyt is a kezük közé kaparinthatják, még ha csak letölthető/megvásárolható verzióban is, szintén RailWorks-höz. A mozdony remekül néz ki, gondolom a britek szívét megdobogtatja, hogy vezethetik az Evening Start. Négy küldetést mellékeltek hozzá és minő meglepetés: egyik sem Free Roam. El sem hiszem.

Pályafronton is van újdonság. Na persze nem az Exeter-Bristol készült el (még mindig nem), hanem egy újabb útvonalat jelentettek be, amelynek segítségével Edinburgh és Dundee között vonatozhatunk, azaz irány Skócia. Mint a képből is látszik az esős idő garantált, viszont ha minden jól megy akkor idővel átvezethetünk majd a legendás Forth Rail Bridge nevű hídon ami már más programokban is nagy élményt nyújtott nekem korábban, hiszen egy egészen elképesztő szerkezetről van szó, keressetek csak rá a neten! Megjelenési dátum, részletesebb infók még nincsenek, gondolom idővel azokat is bővebben osztogatják majd, egyelőre be kell érnünk néhány képpel. Figyelem, a járművek csak illusztrációként vannak rajtuk, legalábbis a honlap szerint, így gondolom a Voyagert (a fenti képen is látható motorvonatot) nem csapják majd hozzá a pályához.

Úgy tűnik az Auran tanul a RailWorks gárdájától, vagy legalábbis furcsa módon ők is kihoznak egy olyan kiegészítőt, amely egy mozdonyra épül, méghozzá a CNJ G3 4-6-2 “Blue Comet”-ra. Itt mondjuk a járműhöz teljes szerelvény is kerül majd, így aki nosztalgiára vágyik Trainzben, az akár egy teljes szerelvénnyel térhet vissza a gőzöskorszakba. A letölthetőség is az RW-t követi annyiban, hogy ezért is fizetni kell majd, méghozzá 25  ausztrál dollárt. Megjelenés későbbre várható, az Auran hírlevelében néhány render képet osztottak meg az olvasókkal.

Magyar hírrel zárnám az eheti összefoglalót: a Magyar Maszyna Közösség az ismert extra.hu-s problémák miatt elköltözött egy másik honlapra, így ezentúl a http://maszyna.satforum.hu/ címen találhatjátok meg őket. A fenti kép pedig annak köszönhető, hogy még májusban kiadásra kerül az M41-es után a második magyar mozdony ehhez a lengyel programhoz, így aztán Bobot is vezethetünk majd a szimulátorban. A tervek szerint a járgányba a vezetőállást a lengyelek készítik, szóval igazi nemzetközi koprodukció lesz a megjelenése. Kíváncsian várom a végeredményt.

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


12 megjegyzés »

 • avatar
  Marcell mondta:

  Sziasztok!

  Elnézést kérek de a Bobo családi poblémáim miatt kérni fog ,mivel nagymamám sújos betegséggel van kórházban ami az egész családot váratlanul és lelkiekben nagyon megrázta. Amint kicsit egyenesbe jöttek a dolgaim természetesen az igértekhez képest sajnos ugyan valószínü késöbb ,de kiadásra kerül a Bobo.
  Egy kis kiegészítés a hírhez: a bobo vezető állása már készen van ,ugyanis a lenygelek a saját bobojukat már elkészítették és az már a Maszynában meg található!

  Üdv: Marcell

 • avatar
  Marcell mondta:

  UI: A honlap biztosabban a http://www.h-maszyna.co.cc címről elérhető

 • avatar
  taurus-1047 mondta:

  Kellemes meglepetés ez a Bobo a Maszynához! Először is jobbulást a nagyidnak! Esetleg arról nincs információd, hogy fejlesztik-e még a lengyelek a programot, mert a honlapján nagyon kevés változást látni. :wink:

 • avatar
  Marcell mondta:

  Szia!

  Erről a linkről lehet leszedni a legújabbat!
  http://mamut.mysza.eu.org/~krzysiek626/eu07-160110.7z

  A kiterjesztést egy totalcommander kicsomagolja.

  Üdv Marcell

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Igazából az lenne a jó ha a lengyelek legalább angolul is közzétennék a friss infókat a progiról. Vélhetően akkor többen próbálkoznának vele, vegyük csak az ATS példáját.

 • avatar
  Marcell mondta:

  Szia!

  Valószínü igen ,de én sajnos ebben max anyit tudok tenni ,hogy azt a kevés morzsát amit én meg kapok a lengyel kollégáktól azt közzé teszem magyarul és meg probálom angolra is lefordítani.

  Üdv Marcell

 • avatar
  taurus-1047 mondta:

  Marcell! Köszönjük a linket és az információkat erről a nagyszerű programról!

 • avatar
  repastam mondta:

  én leszedtem ezt az uj csomagot ,és a betöltés végén mindig kidob ,exe hibával :S Van valakinek valami tippje (régebbi Maszyna megy) Win7 64bitem van Ati vga

 • avatar
  Marcell mondta:

  Szia!

  Nekem Nvidiával hasonló és megy!
  őőőőő. A mozdonyt kiválasztod mielött a start-ra nyomsz?
  Ha továbbra sem megy akkor írj egy üzit a http://www.h-maszyna.co.cc-n a fótumba a többiek talán többet tudnak segíteni.

  Üdv Marcell

 • avatar
  taurus-1047 mondta:

  Üdv!

  Látom akkor nem csak nekem nem működik. Sajnos nekem sem indul el, betöltés végén meghal. Szintén Win7 x64, Ati 4870 VGA. Próbálkoztam cserélgetni, másolgatni az exe-ket, de csak annyira sikerült jutni, hogy textúrák nélkül nagy nehezen betölt.
  Viszont a következő oldalon:
  http://eu07.pl/forum/index.php/topic,14329.0.html
  ha jól látom azt írják, hogy 8.12-es, ill régebbi catalyst kell neki? Ez vicc? Még ha 9.12-es ok, de a 8-as már nagyon régi. Esetleg nem lehet tudni, hogy mivel van baja, valami beállítás nem segítene rajta? Régebbit nem is hagy telepíteni. Reméljük lesz valakinek megoldása. Előre is köszi!

 • avatar
  repastam mondta:

  ahogy Taurus kolléga írja detto nekem is ez a bajom ,nekem 5870-esem van és ahhoz már nem jó csak az uj driverek. Én is remélem hogy valami megoldás lenne rá ,mert ahogy a textura nélkül betöltöttem én is ,tök más hangok meg világ tárult elém ,jó lenne az új cuccal játszani.Amennyiben van valakinek bármilyen ötlete amit kipróbálhatunk ,kérek szóljatok !!!

 • avatar
  taurus-1047 mondta:

  A Magyar Maszyna Közösség honlapjának fórumában Tade ajánlására innen:
  http://eu07.pl/forum/index.php/topic,15492.0.html
  letöltöttem az SP1-et az új csomaghoz.
  Az oldalon azt írják, hogy még vannak problémák az ATI-val és az Intellel, melyeket megpróbálnak kijavítani majd az SP2-ben.
  Újraraktam az egész csomagot, felraktam az SP1-et ahogy írták (bat fájl elindítása stb).
  Próbálgattam a különböző beállításokat, kompatibilitás változtatásokat, állítgattam a catalyst-ban is mindenfélét és végül arra jutottam, hogy végre a progi betöltött, működött kb 2 másodpercet, majd ahogy az egyik feszültség mérő, vagy bármely mutató megmozdult a vezetőálláson úgy meg is halt a játék.
  Nem tudom, hogy segít-e, de a log.txt ezen sorokkal ér véget:
  ” Player train init OK
  textures\smuga.dds
  OK
  EVENT ADDED TO QUEUE:
  kibel_active
  EVENT ADDED TO QUEUE:
  start”
  Reméljük, hogy az ígért SP2 már tényleg megoldást jelent a problémákra ha addig nem találunk valamilyen alternatív megoldást. Különben amit, amennyit láttam a Maszynából az nagyon tetszik, egyre szebb, de szeretném tovább is élvezni. :cool:

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.