Főoldal » Érdekesség, Szimulátorok, Vasút, Virtuális Vasút

És akkor megfordult a gőzös

IST 2010 június 29 6 megjegyzés

Bár szimulátoros felhanggal kezdem ezt a cikket, most mégsem konkrétan arról lesz szó. Megvan nekem ugyanis a Densha De Go japán vasúti szimulátorsorozat Ryojóhen nevű tagja, ami elsősorban a városi közlekedést mutatja be, így például Matsuyamaban is lehet villamosokat vezetni egy egész pofás hálózaton. Minél többet játszik vele az ember, annál több vezethető jármű lesz, új járatok vezetési lehetősége nyílik meg, így a végére előfordulhat, hogy gőzmozdonnyal közlekedünk a hálózaton egyfajta nosztalgia szerelvényként. Játék közben az egyik fejpályaudvarra beérkezés után a program mindig mutatott néhány állóképet arról ahogyan megfordítják a gőzöst. Elég abszurdnak tűnik a dolog mivel mindez nem fordítókorongon történik, így nem is néztem utána. Aztán egyszer csak megláttam a következő videót amely a valós életet mutatja:

A film megnézése után gondolom egyből levágja mindenki, hogy “de hát ez nem is gőzös”, mert valóban nem az, ha jól tudom akkor dízelmotor hajtja a járművet. A vonat egyfajta turistalátványosságként üzemel főszezonban, minden órában megy egy kört a helyi nevezetességeket érintve.

Mondjuk azt nem igazán értem, hogy miután megfordították a gőzöst és kitolták a kocsit a kihúzóba akkor miért nem mennek el érte a gőzössel, miért kézi erővel tolják rá a kocsit a mozdonyra, de végülis ők tudják, így biztosan látványosabb a turistáknak.

Ugyanaz a megálló a programban

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


6 megjegyzés »

 • avatar
  Benbe mondta:

  Ez nagyon baba! Mondjuk a Budapesten idén is közlekedő nosztalgia-villamosnak is örülök.

  Szerintem két okból sem mennek a géppel a kocsiért: egyrészt úgy látom, hogy együtt be sem férnek a kihúzóvágányra, mivel azt pont a villamoskocsikra méretezték, másrészt a csavarkapcsot összekapcsolni és szétkapcsolni elég időigényes, pedig így is torlódást okoztak a villamosoknál.

 • avatar
  Norbi mondta:

  Hát ez nagyon jópofa!
  Én szerintem a rugós váltó miatt nem tud a kocsiért menni.

 • avatar
  Johnie mondta:

  Norbinak igaza van, a bal vágányon nem kitérő irányban áll a váltó ezért nem tud visszamenni a kocsiért.

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Nem férne el szerintetek a kitérőn álló mozdony mögött a kocsi?

 • avatar
  Sunocske mondta:

  Még ha el is fér, valószínűleg nem szabályos. Vagy valami ilyesmi.

 • avatar
  Norbi mondta:

  IST:
  Gyanítom,megállási tilalom van a váltón,a szerkezet épsége miatt,csak áthaladhat rajta.
  Egyébként pont aktuális az újranyíló mellékvonalak kapcsán,végre lehetne alkalmazni ezt az egyszerű megoldást,ami nyugatabbra már természetes…

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.