Főoldal » DVD-Magazin, video, Villamosok, BKV

Lisszaboni villamosok

IST 2010 június 30 2 megjegyzés

Hosszú ideje már annak, hogy a Video 125 csapata jelentkezett újdonsággal belső nézetes közlekedési videók terén. Az Isle of Wightot bemutató lemezüket már nagyon várom, de most nem annak megjelenéséről jött értesítő, hanem lisszaboni villamosokról. Igen, jól látjátok, a főleg a londoni metróvonalakat bemutató sorozatáról ismert cég ezúttal Portugáliába ment és ott rögzített két vonalon is járműveket. A 28-as járaton az 1930-as évekből származó kéttengelyes villamos útját követhetjük nyomon belső nézetben, míg a 15-ös járaton az 1995-ben a Siemens által gyártott jármű fedélzetére léphetünk. Előbbi a legszűkebb utcákon is jár, felmegy a legnagyobb emelkedőkre, míg utóbbi a tengerparton fut a leghosszabb lisszaboni útvonalon. A két jármű útját összesen 85 percen át követhetjük. Bónuszként két anyag is megtalálható még a lemezen: az egyik a Carris Közlekedési Múzeumot mutatja be, a másik pedig a Bica siklót. Természetesen angol nyelvű kommentárral van mindez. Érdekességképpen még leírnám, hogy nem csak DVD-n, hanem blu-ray lemezen is megvásárolható a film, előbbi 17, utóbbi 20 fontba kerül. A hírlevelet olvasva én kíváncsi lettem. És ti?

1 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 5 (1 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


2 megjegyzés »

 • avatar
  morhange mondta:

  Nah, talán egyszer még ide is eljuthat a videós csapat, ha másért nem is, de talán a világ leghosszabb villamosáért.

 • avatar
  Marcell mondta:

  Sziasztok!

  Meglepődnétek ,de Lisszabonban több a kéttengelyes villamos ma is mint az új csuklós! Amúgy nem mindegyik villamos a 30-as évekből származik, van olyan amejiket az 1960-80 között gyártottak (többség) ,mondjuk sok külömbség nincsen közöttük csak az életkor kb. Viszont azért nem lehet nálluk mondjuk meg csinálni azt amit nállunk ,hogy csuklósra és alacsony padlósra cserélik a jármüveket ,mert sok és meredek hegy van néhol 90fokos ívekkel és több mint 10 ezrelékes emelkedőkkel. Viszont egy élmény volt mikor kinn voltam rajtuk utazni, illetve a villamosok festése kisértetiesen hasonlít a BVVV (Budapesti Villamos Városi Vasút) festésére. Lehet csak véletlen vagy valaki esetleg tud kapcsolatról is?

  Üdv Marcell

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.