Főoldal » H0, Modellbemutató, Modellvasút

ÖBB 2016

gergely14 2010 június 18 12 megjegyzés

Mielőtt bármiféle értékelésbe, bemutatásba kezdenék a modellel kapcsolatban, fontos tisztázni, hogy ez a mozdony a Piko Hobby sorozatába tartozik, ezt az ára is igazolja. Pár éve én még 15000 forintért vásároltam, azért mert úgy gondoltam ez a kivitel ennyiért a mai modell árak mellett nagyon kedvező. Ahogy nézegettem most nem 15000 forint hanem a legtöbb helyen 18000 forint körüli összegért vásárolható meg a mozdony. Első negatívumnak megjegyezhetjük, hogy a drágulással nem történt minőség javulás. Ezt visziszont ráfoghatjuk a gazdasági helyzetre.
Úgy gondolom, hogy a modell a hobby kategórián belül elég szépen kidolgozott gépnek számít. A feliratok az oldalán végig olvashatóak, a mozdony minden része tökéletesen megegyezik a valóságos járművel. A Piko törekedett az egyszerű kidolgozottság és a valósághű megvalósítás elérésére. Az egyszerű kidolgozottság egyik példája, hogy a korlátokat egyszerűbben oldották meg, gyakorlatilag csak kidomborodnak a mozdony alap vázából. Szerintem a mozdony legnagyobb negatívuma, hogy a hátsó vörös fényt egy kis piros koronggal oldották meg, így ez nem világít a mozdonyon, csak az első fehér fények. Számomra nagyon pozitív tapasztalat az, hogy a mozdony futása rendkívül csöndes és egyenletes.

Ha valaki szeretne vásárolni egy Herkulest otthonra akkor két gyártó terméke közül válogathat. Az előbb bemutatott Piko mozdony valamint a Roco által kiadott gép található a piacon. Fontos megemlíteni, hogy a Roco terméke 35000 forint körül vásárolható meg, viszont ők megoldották a hátsó vörös fényt is valamint a korlátokat, összegezve ők egy részletesebb modellt hoztak ki, viszont kétszer drágább mint a Piko mozdonya. Szereintem mindkettő lehet ugyanolyan élethű ha például ráakasztjuk a Roco ÖBB ingavonati szerelvényét. Sajnos én nem ismerem a Roco Herkulesét de szívesen olvasnék róla véleményeket, kérlek titeket ha valakinek van ilyen mozdonya írja meg nekem tapasztalatait.

Továbbá szeretnélek megkérni titeket, hogy szavazzatok a blogomon, hogy melyik mozdonyról/motorvonatról szóljon a következő bemutató. Köszönöm a figyelmet.

www.hovasutt.blogspot.hu

2 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 5 (2 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


12 megjegyzés »

 • avatar
  Marcell mondta:

  Szia!

  Én nem csak a Roco Herkuleséről olvasnék még itt a vonatmagazinon szívesen hanem H0-áról is. Ezt nem bántóként akarom mondani IST-nek meg Crash-nek csak én nem ebben a méretarányban modellezem és szívesen olvasok olyan modellekről amik nincsenek meg nekem de tervezem megvenni, és a Herkules pont egy ilyen.

  Üdv Mrcell

 • avatar
  Marcell mondta:

  UI: A betett link nem müködik vagy hibás.

 • avatar
  morhange mondta:

  Nekem tetszik, első ránézésre az árát ismerve szerintem teljesen korrekt.

 • avatar
  Ikarus 242 mondta:

  A Hercules a PIKO Hobby egyik legjobban eltalált modellje, a BR189 mellett. Nekem Taurusom van, de azt a Roco mellé nem igen teszem, viszont ez megállná a helyét. Ezen a cikken felbuzdulva én is kedvet kaptam egy bemutató írásához (már régóta fontolgatom). Lenne rá igény?

 • avatar
  IST mondta:

  Uraim!
  H0-s dolgokról én speciel azért nem írok, mert N-es modelleket gyűjtök, így bátran állíthatom, hogy egyrészt nem értek a H0-hoz, másrészt nem követem az ott zajló eseményeket. Ezek miatt szerintem hülyén venné ki magát ha elkezdeném hinteni az igét ebben a témában.
  H0-ra lenne igény az olvasók részéről, így ha valaki szívesen írna H0-s modellekről, építésről cikket, akkor azt szívesen látjuk. Lehetőleg több képpel és részletes leírással. Érdemes lehet átlapozni néhány újság vagy a vonatmagazin régebbi bemutatóját, aztán lehet próbálkozni bátran.
  Az írásokat az info kukac vonatmagazin pont hu címre várjuk.

 • avatar
  Regio mondta:

  Van még H0-s egyenáramú Herkules az említetteken kívül,mégpedig a TRIX-től. Pár éve vettem és egyáltalán nem volt vészes az ára(19990 HUF) – főleg akciósan,dekóderrel együtt. Fém öntvény masináról van szó,rendkívüli vonóerővel. Kidolgozottsága hasonló a cikkben említett PIKO változatéhoz,a kapaszkodó egy része szintén egybe van öntve a gépházzal,de vannak külön bepattintott elemek is. (Dispolok változat, kat.szám: 22087)

  PIKO Taurusom nekem is van,de csak vitrinben,mert borzalom,amit a pályán művel digitális üzemben. A fényváltást is házilagosan kellett anno megoldanom,mivel a gyár kispórolt a panelről kettő darab diódát. Formailag semmi bajom sincs vele,remekül ki van dolgozva,nagyon szép a tamponozása.

  Cikkek terén továbbra sem merek igérni semmit,de próbálkozom. Jelenleg a Roco halbi vezérlője van a kínpadon,ha minden igaz,hazai változat lesz belőle. Elöljáróban annyit el lehet árulni róla,hogy kívül-belül nagyon szépen kidolgozott modell,az utastér kifejezetten gyönyörű. Bár a funkciódekóder beépítése és az utastér világítása nem lesz egyszerű feladat.

 • avatar
  Regio mondta:

  Bocs,de lemaradt: Egy kép az eredeti állapotú vezérlőről: http://img203.imageshack.us/img203/2457/hv1.jpg

 • avatar
  IST mondta:

  OK, várjuk, engem mindig érdekelnek ezek az átépítések, még ha én nem is állnák neki egynek sem. :grin:
  Mondjuk én szívesen olvasnék hasonló modellbemutatókat is, mindenfajta átalakítás nélkül.

 • avatar
  ArtofNoizz mondta:

  “mozdony legnagyobb negatívuma”…nos ez egy oximoron!

 • avatar
  Csitti mondta:

  H0 méretben milyen járműre lennétek kíváncsi? Hamarosan, ha minden jól megy, lesz egy eléggé egyedi H0-s Roco Hercules+ingavonatom! :)

 • avatar
  IST mondta:

  Mindenre? :-)

  De most komolyan: minden jöhet ami új. Megjelenik egy magyar modell, valaki körbefotózza? Jöhet! Szép Taurus / Nohab / Szergej / egyéb gyűjteményed van amit szívesen megmutatnál másoknak? Jöhet! A terepasztalodon megszenvedtél két fa lerakásával és végigfotóztad a műveletet? Jöhet!

 • avatar
  wackond mondta:

  Tisztelt Gergely14!

  Nekem van egy ilyen mozdonyom, a fent említett összegért jutottam hozzá, később belekerült egy dekóder. Tapasztalataim szerint megállja a helyét bármilyen helyzetben, gyönyörűen fut, panaszra nem volt okom. A fehér-vörös fényváltás valóban hiányosság, és mellé tettem egy Roco-gépet, tényleg van különbség, de az élményt a három világító, ülésekkel berendezett GySEV (Fuggerth)-kocsival tökéletesen hozza.

  (Ugyanakkor volt nekem is tapasztalatom egy Piko Taurusszal, hát… igen, vitrinbe valóban alkalmas, másra nem!)

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.