Főoldal » Érdekesség, Vasút

Anyagolt a Tízes – frissítve

crash 2010 július 22 3 megjegyzés

A NOHAB-GM alapítvány tulajdonában lévő, M61 010-es pályaszámú mozdony az alapítvány tagjainak és támogatóinak több éves, kitartó munkájának köszönhetően vasútüzemre alkalmas. Azonban egy mozdony akkor ér valamit, ha a kerekei sínt foghatnak, közlekedhet a vasúthálózaton, a vasútbarátok örömére. Ebben az alapítvány partnerre lelt a Kárpát vasút képében, és az M61 010 ennek a vasútvállalatnak az égisze alatt közlekedhet a vaspályán. Természetesen a vasútvállalat is jól jár az együttműködéssel, hiszen egy erős és megbízható mozdonyt tudhat irányítása alatt. De nekünk, vasútbarátoknak nem is ez a lényeg: örülhetünk annak, hogy egy újabb érdekes színfolttal gazdagabb a magyar vasútüzem, és leshetjük, mikor, és hol fog a mozdony felbukkanni.

Ezen a hét kedden Kápolnásnyéken tűnt fel a mozdony tehervonat , majd Mendén, a vasútépítési, anyagolási munkákban vett részt. Mendén Várszegi Károly volt résen, és fotózta le mozdonyt munka közben, tőle kaptuk a képeket.

A post megjelenése után nem sokkal kaptam még egy adag képet Fabulya páltól, aki Dinnyésen örökítette meg a Tízest. A képeket nézvén azonban feltűnt, hogy a mozdony nem a megszokott (általam eddig látott) önürítős vontatja, hanem annál hosszabbak, több kő szállítására alkalmasak.

Újabb képadag érkezett Fabulya Páltól:  Tízes péntek délelőtt visszavitte Dinnyésre az önürítős kocsikat.

3 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 5 (3 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


3 megjegyzés »

 • avatar
  trainmodeller mondta:

  …illetve nem munka közben, mert sajnos napközben nem mozgott. Kint voltam én is fotózni, de csak álló helyzetben láttam: az éjszakai munkára is kimentem, de nem tudtam fotózni, két helyen dolgoztak de nem tudom, merre volt a 10-es. Maradt a másnapi kattintás, akkor meg csak álló helyzetében volt lekapható már :(

 • avatar
  M62 144 mondta:

  Az utolsó kép kivételével a többi kép tetszik !

 • avatar
  phontanka mondta:

  Nagy öröm látni, hogy végre újra dolgozik ez a gép.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.