Főoldal » Sajtóközlemény, Vasút

Orient Expressz a Vasúttörténeti Parkban

Media 2010 augusztus 25 2 megjegyzés

Ha mi magunk nem is utazhattunk a fénykorát élő Orient Expresszel, Agatha Christie tolla nyomán odaképzelhetjük magunkat a vonatóriás, legendákkal teli világába. Sőt, ha szemfülesek vagyunk, akár a valóságban is elüldögélhetünk a hangulatos étkezőben, ácsoroghatunk a hálókocsi sejtelmesen megvilágított folyosóján, és bekukucskálhatunk a minden kényelemmel felszerelt kupékba, amelyek különös eseményeknek voltak tanúi. A luxusvonat nosztalgia változata augusztus utolsó vasárnapján Budapesten is megáll, útban Kelet felé, az érdeklődők pedig megtekinthetik a csodálatos kocsikat a Vasúttörténeti Parkban.

2010. augusztus 29-én 12:30-15:00 óra között a 16 kocsiból álló Venice Simplon Orient Expressz a Vasúttörténeti Parkban pihen, mielőtt továbbindulna keleti útjára. A Park látogatói így szemügyre vehetik a vonatok királyát, és egy rövidke időre fel is kapaszkodhatnak rá. A legendás vonat szalon-és hálókocsijai belülről is megtekinthetők.

A múlt századi vonatozás életforma volt, amelyben az Orient Expresszt valódi különlegességnek tartották luxusával és eleganciájával. Napjaink rohanó világában az Orient-Expressz utazás misztikusnak és igazi kuriózumnak számít. Az utasok ilyenkor visszatérhetnek a múlt századi guruló luxus világába, elegáns vacsorák, szivar, szmoking, boa és romantika egy helyen.

A Vasúttörténeti Park interaktív programjai között kipróbálhatják a kerti vasút újonnan átadott szakaszát, amely alagúttal, egy szép tó fölött átívelő híddal teszi különlegesebbé a kisvonatozást.
A hajtányozás és a mozdonyvezetés élménye – mint klasszikus programelemek – a látogatók kedvenc szórakozásai közé tartoznak, melyek szintén kipróbálhatók 10:00-16:00 óra között ezen a hétvégén is.

Vasúttörténeti Park
Budapest, XIV. kerület, Tatai út 95.
Tel.: (+36 1) 238-0558, 450-1497

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


2 megjegyzés »

 • avatar
  morhange mondta:

  Remélem egyszer végigmehetek vele, szeretem azt a korszakot.

 • avatar
  vbencus mondta:

  megnéztem, nagy élmény volt.
  A 20-as évek második felében épültek, tehát nem a fafelépítésű I. korszak, azóta pedig többször átalakították őket angol és francia műhelyekben, pl.: kamu forgóvázakat kaptak, a részletek már nem az eredetiek, sok tagozatot, vagy intarziát festéssel stilizáltak, de az atmoszférája így is nagyon erős.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.