Főoldal » Érdekesség, Modellvasút, N

Zöldbe borultak az utcák

IST 2010 augusztus 12 3 megjegyzés

Kato fákat vettem. A katalógusban már megszemléltem ezeket többször, viszonylag sok olyan képet is láttam a neten különböző terepasztalokról vagy Unitram pályákról amelyeken szintén ezeket használták. Gondoltam egyrészt kipróbálom akkor én is, hogy mit tudnak a “gyári” fák, másrészt pedig feldobom velük kissé a városkám életét. Lehet fújolni, tudom, hogy az igazi modellező magának készíti ezeket, az én próbálkozásaim ezen a téren viszont nem hoztak eddig számomra elfogadható eredményt. Na mindegy, lássuk mit is kínál a Kato a műanyag dobozában!

Íme egy pakk a vásárolt kettőből. Karton alapra vannak a fák felhelyezve majd erre műanyag van rögzítve. Mindez azt eredményezi, hogy a fák képesek mozogni a helyükön, azaz a tárolás és szállítás alatt némi lombkoronától megszabadulnak. Ez szépen be is következett ahogy az a fenti képen jól látható. Emiatt aztán a családi béke megőrzése céljából nem árt a figyelem a kicsomagolásnál. Apró érdekesség, hogy a fáknak nem a megszokott bumfordi talpuk van, hanem kis műanyag lapra vannak rögzítve amelyhez csatlakozik egy fát védő keret is amit a valóságban is láthatunk egyes városi fáknál. Emiatt aztán sokkal elfogadhatóbb szerintem a talapzat kinézete, nem lóg ki túlzottan a környezetéből.

És hogy mit is jelent látványügyileg ez a két csomag? Nagyjából ennyit:

Ez itt a parkom még a fák nélkül. Szerintem így is tetsztetős darab, de hiányérzetem volt mindig is amikor ránéztem.

Ez már a tuningolt verzió, öt fát is odatettem a parkba, sokkal hangulatosabb lett az egész. Mivel nem tervezem ennek a résznek az átvariálását, ezért leragasztottam őket, így fixen állnak a helyükön. Ezek után az emberek is jöhetnek majd, még nagyon hiányoznak a megfelelő látványhoz.

Más szögből ugyanaz a park. Azért még némi zöldesítés nem árt, egy-két helyre kis bokrok telepítése erőteljesen ajánlott a kilátszó műanyagok eltüntetése céljából.

A “főutcán” is történt némi változás, úgyhogy erről is jöjjön egy ilyen volt (fent) és ilyen lett (lent) kép:

Ezek a fák egyelőre még nincsenek lerögzítve, némelyik ezért is áll ilyen csálén, hiszen az eldőléstől az tartja meg, hogy a talpát a korlát alá toltam be kissé. Rögzítésre majd akkor kerül sor amikor kiderül, hogy pontosan milyen vonalvezetése lesz a városkámnak, hogyan lesznek az épületek/korlátok/fák elhelyezve. Erre még várni kell mert bár a Kato bejelentette további alaplapok érkezését (novemberben fogják ezeket kiadni), kitérőkről még semmi hír.

Napfelkelte az irodaházak környékén immáron zöldellő fákkal.

Szerintem kicsit hangulatosabb lett így a dolog. Az viszont biztos, hogy nagyon-nagyon hiányoznak az emberek és az autók, valamint a város “túlsó” fele. Idővel majd azok is lesznek…

2 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 5 (2 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


3 megjegyzés »

 • avatar
  N dre mondta:

  Úgy nézem minimum kettő csomaggal rendeltél. Mit kértek egy nyolc darabos dobozért?

 • avatar
  fritz2501 mondta:

  Az utolsó előtti kép nagyon olyan GTA feeling :D szépek ezek a fák :)

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Utána kellett néznem, mert már sem a Plaza Japan, sem a Hobby Search kínálatában nincs benne. 10 dollárért vettem egy csomagot (8 db fát) és összesen két csomaggal vettem, az utolsó kettőt “hoztam el” a PJ-től.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.