Főoldal » Énblog

Eltávozás

IST 2010 szeptember 2 6 megjegyzés

Rövid ámde rossz hír: a kettes számú winchesterem úgy gondolta ő már éppen eleget szolgált engem az elmúlt kb. 1-1,5 évben és ennek örömére eltávozik az élők közül. Szólhatott volna előtte, akkor mentegettem volna szorgalmasan róla, így azonban nagyon úgy néz ki, hogy már nem tudom leszedni róla az adataimat. Vélhetően az elektronika halt meg benne, indításkor nem pörög fel. Sajnálatos módon a játékaimat ott tároltam, a mentett játékállásoknak lőttek, gyakorlatilag tehetem fel újra a Steamtől elkezdve a RailWorks-ön át az összes cuccomat. Ez mondjuk annyira nem bánt, de nagyon úgy néz ki, hogy ugrott egy rakat fényképem is. Már csak abban reménykedek, hogy az egyes számú vinyó megmarad, jelenleg mobil eszközről írom ezt a bejegyzést. Szerencsére ezekből azért jól el vagyok látva itthon.
A fentieknek megfelelően egy darabig komolyabb anyagot ne várjatok tőlem, elnézést érte.

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


6 megjegyzés »

 • avatar
  Misi Misi mondta:

  Ha értékes képek vannak rajta, szerintem érdemes lenne megmenteni. Ha tényleg csak az elektronikája ment el, akkor vagy keresel egy pont ugyanolyan típusút aminek jó az elektronikája és kicseréled, vagy elviszed valamelyik adatlementő céghez és sztem pár ezerért visszakapod a képeidet. Én mindenféleképpen megpróbálkoznék. Egyszer már nekem is vesztek el adataim, igaz formatálással, de nagyon rossz érzés volt….

 • avatar
  morhange mondta:

  Nagyon drága egy adatmentés, ismerősöm akart már menteni, elvitte, rámondták hogy százvalahányezer, persze függ a hiba okától.
  Én próbálnák más sata és tápkábelt rádugni, egyszer így dobtam egyik hdd-met, pedig csak a tápja nem adott neki áramot :\

 • avatar
  Nygma mondta:

  Misi-nek igaza van. Ha tudsz egy pont ugyan olyan vinyot szerezni és átrakod az elektronikát (általában könnyen le lehet szedni csak pár csatlakozó), akkor nagy eséllyel ott lesz minden.

  Egyébként 1 perces néma csöng megvolt. Ezért sem árt lassan nekem is beszerezni egy dupla vinyós raid tárolót a fontos adatoknak.

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Egyelőre házi ráolvasásos módszerrel próbálkozom, az Isle of Wight-i kirándulásunkat már csaknem kompletten sikerült megmenteni. Este következik a második felvonás, aztán majd meglátjuk mennyire lesz szükség egy új vinyó elektronikájára. És ha még a számláját is megtalálnám…

 • avatar
  Nyerges Norbert mondta:

  Egyszer nekem is tönkrement az egyik winchesterem, mindenféle előjel nélkül.
  Szerencsére az adatok (főleg fényképek) felőről volt mentés CD-d a másik fele… (hát az odaveszett)
  Én azóta nem tudok megbízni semmilyen adattárolóban, így minden fontos dokumentumomból van USB Drive-on mentés.
  Igaz, ha nem megy tönkre a winchester, akkor felesleges pénzkidobásnak tűnhet, de én így kicsit nyugodtabbnak érzem magam.

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Köszönet mindenkinek a jótanácsokért itt és e-mailben is.
  Vettem egy külső vinyót, az adatokat lementettem, mindenem megmaradt. A hétvégén kipucoltam teljesen a házat, kiszedtem minden kábelt és csatlakozót a vinyó környékén, újra összedugtam mindent és csodák-csodájára most működik. Lehet, hogy ideiglenesen, nem tudom, de arra jó volt, hogy nem vesztettem el így semmit. A külső vinyónak köszönhetően pedig most már akkor én is több gondot fordítok majd a rendszeres mentésre…
  Ezúttal megúsztam.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.