Főoldal » Fotósuli

HDR videó

Benbe 2010 szeptember 11 4 megjegyzés

Bizonyos szempontból szenzációsnak nevezhető a következő videó: az állóképek készítői által alaposan kihasznált HDR-technikát tudomásom szerint először sikerült mozgóképek készítésére is fölhasználni.

A dologban az igazán meglepő nem az, hogy ezt Canon 5D MkII DSLR gépekkel készítették, hanem, hogy valójában ennek ezt megelőzően semmilyen technikai akadálya nem volt, bármivel meg lehetett volna csinálni.

Eddig is nagyra becsültem az alapvetően fotóművészek által, fényképezőgéppel készített kisfilmeket, hiszen a hivatásos filmeseknél nagyságrendekkel kreatívabb munkákról van szó. Ezúttal is a fotós ötlete a fantasztikus: egyszerűen egy féligáteresztő tükörrel kettéválasztott képet két, különböző expozíció-korrekcióra beállított fényképezőgépbe juttatják, majd kockánként elvégzik a HDR-egyesítést. Nyílván az élesség kicsit romlik, hiszen a gépek nem szinkronizálva dolgoznak, de ilyen framerate mellett ez nem akkora probléma.

A dolog szerintem egyszerűen zseniális!

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


4 megjegyzés »

 • avatar
  Nygma mondta:

  Egy ilyen effektet RAW-ból nem lehet kihozni? Vagy itt az a lényeg hogy mozgó videóról van szó?

 • avatar
  charlie mondta:

  hát, nem is tudom, azért ez nagyon nem realisztikus.

 • avatar
  Nygma mondta:

  Ettől függetlenül nekem nagyon tetszik. Olyan mint amikor eső után előbújik a nap: tiszta a levegő, éles fény és árnyék részek.

 • avatar
  Bvmot mondta:

  Nekem kicsit olyan NFS Shift beütése van így a videónak.határozottan tetszik ez a felvétel. Minden látszik, nincs olyan hogy kiégett vagy túl sötét. Olyanná teszi a környezetet mintha épp leszakadt az ég és full párás a levegő.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.