Főoldal » Érdekesség, Modellvasút, Modellvasúti hir

Noch DCC fák

crash 2010 szeptember 3 7 megjegyzés

Igen, DCC fa. Ist hívta fel a figyelmem a szeptember elsejei Noch újdonságra. Ahogy más fórumokon olvastam, ott is mindenki csodálkozott, hogy ez most szeptember 1, nem április 1. Én is. A dolog lényege, hogy olyan fákat jelentetett meg a Noch, amelyek ki tudnak dőlni. Nem kell sokra gondolni, egy, a vasútmodellezésben egyre nagyobb szerepet kapó szervóra ráapplikáltak három fajta, eddig is kapható fát, és kész az új őrület.

A csomag egy szervót, egy szervóvezérlő áramkört és egy fát tartalmaz. A szervót a terep szintje alá kell beépíteni, úgy, hogy a fa “el tudjon dőlni”. A készletben természetesen van egy elektronika is, mert a szervót nem lehet simán az FZ1-re rákötni. Na, és itt a DCC csavar: az elektronika érti a DCC jelet (sőt az MM formátumot is), és akár DCC vezérelhető is lehet a kidőlő fánk. Ráadásul a fa úgy dől ki, hogy egy kicsit beleng, mintha nem akarna határozottan kidőlni, majd amikor már megindult, sebesen fekszik el – mint az igazi.

Nekem már a korábbi, animált dolgok sem jöttek be (szexuális tevékenységeket imitáló, animált figurák, illetve vonatot menesztő vasutas), de ezt most nem tudom hova tenni. A Noch gyári fotók mellett találtam egyik kedvenc boltom, az Eurailhobbies által közölt videót a Youtube-on, és nem győzött meg. A kidőlő fa még elmegy, de hogy újból ki tudjon dőlni, ehhez visszaáll eredeti állapotába. na ez nagyon illúzióromboló. Szerintem nem ez lesz az az új, terepkiegészítő, amit a terepasztalomon/valamely modulomon alkalmazni fogom. Képek, videó a postban mellékelve, a kommentekben pedig várom, kinek, mi a véleménye erről, az új – szerintem – őrültségről.

Képek: Noch, Model rail forum

1 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 5 (1 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


7 megjegyzés »

 • avatar
  B.Zsolt mondta:

  A kidőlése is pocsék… Értelmét nem látom.

 • avatar
  IST mondta:

  Hát izé.
  A vurstliszerű, vasútmodell elemeket is tartalmazó asztalokon el fog férni, a 3-6 éves korosztály bizonyára örömmel mutogatja majd, hogy mit látott. Komolyabb asztalra szerintem sem való, nekem sem tetszik.

 • avatar
  morhange mondta:

  Kicsit off, de bonsai fát nem láttam még terepasztalon, pedig milyen élethő lenne :D Kidőlést is tökéletesen lehet vele mutatni.

 • avatar
  Nygma mondta:

  Pont most olvastam én is egy fórumon, elég gyenge. Akkor már több értelmét látnám annak hogyha a fa törzsében van egy damil ami hozzá van kötve egy ághoz amit lágyan ringat.

  Elő kéne kavarnom egy videómat ami egy nullás angol asztalról készült. Azon forog a jatszótéren a hinta, kerítéshez cölöpöt ver egy figura, másik figura festi a rakmintát, stb. Nagyon jól nézett ki.

 • avatar
  Seljuk mondta:

  :D :D:D Ez nagyon ciki szerintem :D

 • avatar
  B.Zsolt mondta:

  És ha a sínekre dől, kell majd segélygép?

 • avatar
  N dre mondta:

  Szerintem is gagyi. A bonsai nekem is eszembe jutott már. Valaki nem tud olyan asztalról, ahol igazi mini-fák élnek?

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.