Főoldal » Modellvasút, Modellvasúti hir

Hobbytrain Vectron

crash 2010 október 20 2 megjegyzés

Fél éve van, hogy a Siemens bemutatta a Vectron névre keresztelt mozdonyát. Az Eurosprinter család leszármazottja nem más, mint egy kicsit frissített, újragondolt belsővel és új európai szabályozásnak megfelelő kabinnal szerelt ES64U4 (Br189). Mondjuk az új kabin-és orrkialakítás már látható volt az új belga és portugál Eurosprintereknél, de a hozzáadott érték – a gyár szerint – jóval több. Ámbár a 189-es továbbgondolása, de az előző családnál jobban a vevő igényére szabható, flexibilis mozdonyplatform. Minden további nélkül tudnak variálni az áramnemekkel, biztosító-berendezés konfigurációval, sőt létezik belőle dízel verzió is, ami annyiban különbözik a villanygéptől kívülről, hogy áramszedő helyett kipufogó van a tetején, és a hasa alatt nem a főtranszformátorban lévő olaj lötyög, hanem a gázolajtartály tartalma. Kb. olyan, mint a Bombardier Traxx mozdonycsaládja.  Nos, a Hobbytrain márkanév alatt a Lemke meg bejelentette az új villanymozdonynak a modelljét N-es méretben.

Ha belegondolunk, logikus lépés, hiszen a 189-es alvázra egy új kasztnit kell csak tervezni, és megvan az új modell. Nos, igen, de még igencsak kevés fut belőle Európában, kérdés megéri-e az új szerszám. Ha Úgy látszik, Lemkééknek megéri,sőt, az előző modellekhez képest némileg finomítottak is a részleteken.
A modell alapja a következő ráncfelvarrásokat kapta:

 • Működő végzár (állítólag kapcsolható lesz)
 • Részletes tárcsafék-imitáció
 • Új áramszedő
 • Jobb, csendesebb 5-pólusú motor
 • Digitális dekóder-foglalat

A modell 2011-ben lesz kapható, addig pedig reménykedjünk, hogy a Németországban 193-mas sorozatként törzskönyvezett jószág eljut Hazánkba is néhány magánvasúti szerelvény élén, és bővül egyel a megvásárolandó modellek köre. Hamár vásárlás… az ára modellnek 134 euróra van tervezve, amely már nemigazán a legolcsóbb kategória. Remélhetően a minőség is ehhez fog idomulni.

Képek : Lemke

2 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 5 (2 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


2 megjegyzés »

 • avatar
  IST mondta:

  134 euró? Eh, én meg még tegnap azon töprengtem, hogy vajon megér-e 120 fontot (140 eurót) egy zsír új, négyegységes HST pakk a Dapoltól majd ha megjelenik.
  Nem mondom, a képek alapján jól fog kinézni, de ez azért kissé drágának tűnik.

 • avatar
  crash ( a szerző ) mondta:

  Ezaz! Eddig a Hobbytrain az olcsó kategóriát képviselte. Kérdés, hogy minőségileg jobb-e annyira a Taurusnál, mint amennyire drágább…

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.