Főoldal » Modellvasút, Modellvasúti hir

Roco újdonságkatalógus – 2010 tél

crash 2010 október 29 Nincs megjegyzés

Elérhető a Roco 2010-es téli katalógusa. A Modelleisenbahn GMB ezen márkanév alatt H0, TT és H0e méretarányú modelleket forgalmaz. Hogy ez a katalógus már a jövő évi modelleket vetíti elő, vagy csak a karácsonyi szezonra készíti fel a modellezőket és az azokat magajándékozni szándékozókat, nem tudom. Na, de nézzük, milyen modellek várhatóak!

A katalógus elején két nagy, látványos téma van: az egyik a kezdőkészletek, amely között még most sincs magyar téma. Hiába no, még H0-ában is kevesek vagyunk. Másik nagy téma a katalógus elején a vonatok része. Valaki kitalálta, hogy ha vonatokat, és nem mozdonyt és kocsikat ajánlanak a vevők figyelmébe, akkor könnyebben megjöhet az étvágy a vásárlásra. Jogos, nekem is felkeltette a figyelmem, és ha lenne N-es méretben, az e havi újdonságot, a francia Le Capitole vonatot biztos megvásárolnám.

Gyorsan átfutva a katalógust három dolgot emelnék ki: a Cisalpino várható H0 méretben. Hogy be fog-e dőlni ívben, mint az igazi, nem tudni. A technológia rendelkezésre áll, hiszen korábban a Fleischmannak voltak ilyen modelljei, és a Fleischmann házon belül van. Majd meglátjuk.
A Railjetről még mindig nincsenek képek – max a Modellbaumessén lehetett látni protopéldányokat. Megegyzem, azért összekalapálhattak volna egy szerelvényt legalább, hogy legyen mit fotózni.
Harmadik téma amit kiemelnék, hogy a Roco is beállt a lézervágott papír-épületkitek forgalmazóinak sorába. Most szénbánya és gépgyár, ami elsőnek megjelenik. Mondjuk ahogy elnézem, nem kezdőknek készülnek a kitek, és én sem biztos, hogy a kétszáz Euró körüli árért kapható készleteken próbálnám ki, hogy mit tudok ebből kihozni. Egy dolgot azért meg kell jegyezni, elég impresszívek a képeken lévő épületek.

Na vissza a magyar terepre… Taurus akciót hirdetnek, 179 Euróért lehet kapni mozdonyokat, amíg a készlet tart. Hazai modellezőknek a piros, a Gysev zöld-sárga és a Wiener Lokalbahn-os lehet érdekes.

Ha már megemlítettem a GySEV-et, akkor leírom, hogy az már kifutott zöld-sárga Schlieren-eket ismét hirdetik, és várható lesz az kétrészes autószállító vagonból is két új pályaszám-variáció.

MÁV modelleket gyűjtőknek az M62 263 vöröscsillagos, narancs festésű változata dobogtathatja meg a szívét. Az ára kissé húzósra sikerült ugyan, mert a sima változat 189,  a hangos 319 Eurót kóstál.

A régóta várt 1:87-es Y kocsikról továbbra is csak grafika van. Csoda, ha egyszer elkészülnek. Lesz viszont három új tehervagon, még ha csak átfestések is: negyedik korszakos Gbs, ötödik korszakos Gags, és  hosszú gabonaszállító.

Nagyjából ennyit a H0-ról. TT-seknek a Modellbaumesse-s postban mutatott Br18-ason kívül még ami érdekes lehet, az a MÁV-os, vékony csíkos szerjoe, de ha jól tudom az már kapható. Ami még érdeklődésre tarthat számot s katalógusból, az a két új H0e modell: egy zárt és egy nyitott, kéttengelyes keskenynyomközű kocsi.

Nos ennyit mára a Roco világából… úgy néz ki, lesz mit vásárolni, csak gempa is akadjon rá.

A képek a Roco honlapjáról származnak.

1 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 5 (1 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.