Főoldal » Kiállítás, Modellvasút

Vasútmodell kiállítás Kecskeméten

btx 2010 október 14 2 megjegyzés

Egyik ismerősöm keresett meg a héten azzal, lenne-e kedvem elmenni vele Kecskemétre, ahol a TGV “2000″ Vasútmodellező Klub tart kiállítást. Mivel úgysem jártam még vonattal Bács-Kiskun megye székhelyén, s idén ezidáig az ilyen jellegű rendezvények is kimaradtak az életemből egyből igent mondtam s bíztam benne, hogy egy kellemes csütörtöki napnak nézek elébe. Felszálltam tehát a 8:53-as IC-re, két órával később pedig beléptem  a Tiszti Klub épületébe, felmentem az első emeletre és két óvodáscsoport között vége bejutottam az úticélunkhoz.

A kiállított terepasztalok nagy része nem modulos jellegű volt, hanem olyan, ami önmagában is kerek egész és bárki nappalijában, garázsában simán elférne. Ami külön öröm volt számomra az az, hogy sokfajta méretarány megtalálható volt: H0, H0e, TT és N. Utóbbinak én nagyon örültem, hisz én is az N-esek kicsiny táborát gyarapítom. Az első képen egy H0-s asztal található, melyen a vonatok mellett busz és teherautó is közlekedett:

Fát szállító mozgó teherautó:

A következő asztal hamar nagy kedvencemmé vált, van rajta minden: nagy állomás, kis állomás, vidék, több szerelvény, váltókörzet felsővezetéktartó-oszlopokkal:

Az állomásépület:

És a kis megálló a hegy tetején:

Az “N”-es terepasztalt is hamar megszerettem, a 20 kocsis szerelvények – amelyek akár az én lakásomban is elférnek, még így is, 1:160-ban is monumentális látványt nyújtottak:

A ház másik végében érdekes megoldásra lettem figyelmes. Két önmagában is teljes egész asztal ötletes módon lett összekapcsolva:

Ugyanitt egy kisebb méretű H0-s asztal jó sok szerelvénnyel:

És végül következzen néhány apró részlet, amik valamiért megfogtak. Erdei idill:

Távol a vasút zajától…

Kis kápolna a hegyen:

Turisták a sínek fölött:

Én összességében véve jól szórakoztam, ezért mindenkinek csak ajánlani tudom, aki a környéken lakik és van egy kis ideje hétvégén bátran keresse fel a kiállítást! Szerintem megéri. A kiállítás még ezen a héten Kecskeméten a Tiszti Klubban megtekinthető (Lechner Ödön u. 3.) 9-18 óráig.

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


2 megjegyzés »

 • avatar
  Hufi mondta:

  Helló,

  Nekem miért nem jelennek meg a képek?

  Más cikkeknél rendese meg szoktak jelenni, és ha rájuk klikkelek, kijön, hogy ‘error404′

  Köszike a segítséget.

 • avatar
  B.Zsolt mondta:

  Jó szokott lenni a kiállítás, én minden évben elmentem, de most nem utazom emiatt 2*800 km-et :)

  Sajnos a fotók nem adják vissza az asztalokat, pedig vannak profi asztalok is. Továbbá lehet vásárolni ezt-azt is, mint minden ilyen helyen!

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.