Főoldal » Érdekesség, Hirdetés, Vasút

Eladó maglev az eBay-en

IST 2010 november 17 2 megjegyzés

Akik rendszeresen nézegetik az eBay-t azok tudhatják, hogy szinte minden kapható, alig-alig van olyan dolog amit ne lehetne beszerezni. Ennek ellenére azért megdöbbentem azon, hogy van olyan, aki egy maglev járművet árul, méghozzá nem is akármilyet. A gépezet Birmingham nemzetközi repülőtere és vasútállomása között közlekedett 600 méter hosszon 42 km/h-s maximális sebességgel 11 évig. 1995-ben  vonták ki a forgalomból mert már végképp megbízhatatlanná vált az üzemeltetése. Sajnálatos módon az eladásra kerülő jármű nem tartalmazza a mechanikus és elektromos részeket így természetesen működésképtelen, viszont a tulajdonosa elmondhatja, hogy a világ első kereskedelmi forgalomban üzemelő járgányának büszke birtokosa. Az ár jótékony célokra megy. Amikor én néztem, akkor 39 ajánlat született meg rá, a legmagasabb eddig 21 600 font, kb 7 millió forint. Szóval, maglevet, valaki? (A kép az eBay-ről származik.)

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


2 megjegyzés »

 • avatar
  LokottZsiraf mondta:

  …vagyis akkor valahol ujra munkaba fog allni, ha maskent nem, bufekent. Vagy valaki nagyon gazdag valahol, 21 ezer fontot kisse sokallok erte poenbol kiadni.
  Akkor mar inkabb egy bp.-i UV, vagy egy metrokocsi…. Tenyleg, azok emnnyiert mentek el?

 • avatar
  morhange mondta:

  A metrókocsik? Tudtommal még el sem adták őket (nincs mit a helyükre rakni). UV-k pár százezerért már vihetőek voltak, legalábbis egy ismerősöm szerint.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.