Főoldal » Modellvasút, Modellvasúti hir, N, Villamosok, BKV

Kato villamosok 2

IST 2010 november 18 2 megjegyzés

Crash írt alig két bejegyzéssel ezelőtt Kato villamosokról egy rövidhírt, úgyhogy akkor én is ideteszek egyet: megkezdődött a kiszállítása a Kato Centram villamosainak, amik a Type 9000-es típusú járgányok modelljei. Három féle festésben futkároznak ezek Toyama város utcáin, van belőlük fehér, szürke és fekete. Képpel csak az első kettőről tudok szolgálni, pedig szerintem a fekete a legütősebb darab. (Hajtás után videó is van az igazi Centram vonalról.)Talán feltűnik a hasonlóság a már meglévő piros/kék/zöld Portram villamosaimmal, elvileg azonban mégsem közlekedtethetők egy vágányon: jelenleg a Centram és a Portram vonal nem kapcsolódik egymáshoz, közöttük egy vasútállomás húzódik. A jövőben tervezik az összeköttetésüket, hiszen az állomás a Shinkansen vonal miatt amúgyis átépítés alatt van. Meglátjuk, mindenesetre a modellek szerintem ütős darabok. Az áruk a szokásos lesz, azaz bolttól függően 92-96 dollár. Ennyit bőven megérnek szerintem, mert baromi jól néznek ki az N-es méretarány ellenére.

Ha pedig valakit érdekelne, hogyan is néz ki a Centram vonal a vezetőállás mellől, annak itt van két videó minden lámpánál integető női villamosvezetővel, az út folyamán kissé benézett lámpával, japánul beszélő utastájékoztatással, kihalt utcákkal, szembejövő 7000-es sorozatú villamossal és sokminden egyébbel. Körjárat Toyama vasútállomásától, nem túl nagy menetidővel.

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


2 megjegyzés »

  • avatar
    Ibigoo mondta:

    A videó hangja alapján valaki éppen haldoklott az utastérben :O

  • avatar
    crash mondta:

    Ez csak festési variáns a Portram-hoz képest, vagy van formai különbség is?

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.