Főoldal » Címlap, Modellvasút, N

N-es találkozó a Moviban

IST 2010 november 6 5 megjegyzés

Crash gondolt egyet úgy két héttel ezelőtt, és összehívta egy kis játékra, beszélgetésre az index.hu-n lévő N-es fórum tagjait. A terv az volt, hogy a Kato Unitrack sínjeit felhasználva összeállítunk egy kutyacsont alakú pályát lehetőleg jó hosszan, így aki akarja az megfuttathatja a régi-új beszerzésű járműveit. Ma került sor az eseményre, így reggel a börze helyett a Movi felé vettem én is az irányt. Elöljáróban annyit, hogy simán megérte, bőven ütötték a látnivalók egynémely modellbolt N-es kínálatát, no meg aztán az sem lebecsülendő, hogy összesen 19-en tették tiszteletüket a rendezvényen, így sikerült eleddig “ismeretlen” fórumtársakhoz most már arcot is kapcsolni.

Anno még azt beszéltük crash-sel, hogy ha lehet én is vigyem le a V11-es szettemet, plusz annyi kitérőt és egyenest, amennyit bírok, hogy ne legyen gond a sínanyaggal. Meglepő módon elsőként értem oda, a pálya viszont nagyrészt készen állt, a többiek péntek este rákészültek a találkozóra. Crash szettjét teljesen felhasználták, amely így adott egy kétvágányos fővonalat, a pálya két végében egy-egy döntött ívvel. A belső “kör” így 381 mm-es, a külső 414-es sugarú ívvel volt így kirakva, amelyeken vígan elment bármi. A külső kör digitális üzemet kapott, valamint a fővonal mellé még egy három átmenő vágányos állomást. A belső kör analóg üzemben ment, itt szintén három további vágányra lehetett pakolni a szerelvényeket. Mindemellett Robi terepasztalán is fáradhatatlanul rótták a köröket a járgányok.

Mivel meglehetősen sokan voltunk, ezért nem meglepő módon igencsak széles volt a kínálat: német gőzösöktől elkezdve japán villamos mozdonyon át cseh személykocsikon keresztül a Repülő Hamburgiig bezárólag bőven volt mit nézni. A hosszú pályának köszönhetően olyanok is elfértek mint btx 14 kocsis ICE szettje, de crash is próbára tette az egyik amerikai mozdonyát egy 28 kocsis tehervonat élén. Jó volt látni Zsivány tizenegynéhány személykocsis vonatát ahogy egy Eurocomos mozdony vontatta, végre normális hosszúságban lehetett feltenni a járműveket a sínekre. És akkor még Bucó készülőben lévő Szilijéről nem is beszéltem amelyet úgy hiszem rengetegen szeretnénk már készen látni.

Annak ellenére, hogy csak egy egyszerű dilikört tettünk össze mindennemű terep nélkül, szerintem jó volt így összejönni és dumálni, játszani egy kicsit. Sokat nem fotóztam, nem az volt a lényeg, de azért pár képpel mégiscsak illusztrálom már ezt a bejegyzést. Sajnos csak töredékét mutatja a járműparknak és a megjelent embereknek. Remélem ezek a találkozók rendszeresek lesznek, ugye crash? :-)

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


5 megjegyzés »

 • avatar
  morhange mondta:

  Hm most megint kedvet kaptam a modellekhez, fenébe :D

  DSC_0480.jpg képen bal alul, az a 4 egységből álló szerelvény az micsoda? Festése hasonlít kicsit a TEE-re.

 • avatar
  Snake mondta:

  SBB RAm 501-502 vagy NS DE IV1001-1003 TEE dízelmotorvonat. Később Kanadában folytatták pályafutásukat, mint az Ontario Northland Railway Northlander vonatai.

 • avatar
  Snake mondta:

  Hát ezt benyelte. Szóval:
  SBB RAm 501-502 vagy NS DE IV1001-1003 TEE dízelmotorvonat. Később Kanadában folytatták pályafutásukat, mint az Ontario Northland Railway Northlander vonatai.

 • avatar
  Norbi mondta:

  Remek volt,még sok ilyet szervezz Sanyi,köszönjük!:)

 • avatar
  zork mondta:

  @morhange a TEE elődje, a prototípus. Trix digi hangos verzió. Nagyon jó ;)

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.