Főoldal » Lapszemle, Könyvbemutató, Vasút

Nippon Retto Sharyo Zukan

IST 2010 november 1 1 megjegyzés

A japán vasútmodelles fórumokat böngészve bukkantam rá egy topikra, amelyben erről a területről szóló alkalmazásokról, könyvekről beszélgetnek a kedves felhasználók. Mondjuk ez így azért enyhe túlzás, mivel alig néhány bejegyzés van csak, mindenesetre az egyik alkalmazás felkeltette az érdeklődésemet. A remek cím egy közel kétszáz oldalas könyvet takar, amit iPhone-on lapozgathatunk. A Kosaido által kiadott ebookban japán vonatokkal találkozhatunk, méghozzá a menetrendben való előfordulásuk sorrendjében. Mindegyik vonatról van egy néhány soros információs anyag, valamint egy-egy kép. A vonatokat jelen esetben bátran lehet bővebb értelemben venni, találkoztam benne a Portram villamosoktól elkezdve a gőzmozdonyokon át a függővasútig mindennel. Nem mellesleg még vasúti térképeket is lehet nézegetni. Öt amerikai dollárt fizettem érte, korrekt árnak érzem, bár nem tudok japánul így a szöveget nem értem, a fotók viszont jók. Csatoltam pár képet, hajtás után láthatjátok ezeket.

A kiadvány programként települ és nem elektronikus könyvként. Alapvetően a telefonos méret miatt túl kicsi és olvashatatlan lenne, de szerencsére egyszerű ujjmozdulatokkal zoomolható nagyjából a kétszereséig, amely így már olvashatónak tűnik. Már persze az értő szemeknek. Szerencsére menüt is tettek bele, így nem kell egyesével átlapozni mind a 200 oldalt ha keressük valamelyik járgányt, bár az is igaz, hogy az is japánul van, szóval túl sokra nem megyek vele. Fotelban vagy utazás közbeni nézegetéshez viszont tökéletes.

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


1 megjegyzés »

  • avatar
    morhange mondta:

    Ha jó tudom az első nagy kép tetején lévő vonat a shin kanzen, mindig olyan furcsa érzésem támad ha meglátom, oldalról nézve repülőgép is lehetne a kicsi ablakaival :) Érdekes, hogy akkor még nem volt szokás a nagy ablak.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.