Főoldal » Építés, Lapszemle, Könyvbemutató, Modellvasút

Építsünk diorámát II.

crash 2010 december 20 Nincs megjegyzés

Ismét egy könyvszemle van soron – hiába, meló van, és max könyvekre, újságokra van időm, modellezés majd máskor lesz. Szóval arról postolok most, hogy megjelent az Építsünk diorámát! sorozat második része, amely a “Természeti környezet” alcímet kapta. Ez nem szól másról, hogy miként kell a dioráma alapját – a terepet – és a növényzetet megcsinálni. A könyv nem kifejezetten vasútmodellező témájú, de szerintem az itthoni igen szegényes szakirodalmi kínálatban igencsak hiánypótló a kiadvány. Ha valaki egy kicsit is szeretné komolyabb szinten megcsinálni a terepasztalát, fog találni benne ötleteket.

Nade a bevezető után nézzük a könyvet! Az A5 formátumú, nyolcvan oldalas kiadvány körülbelül háromszáz képen keresztül a terepépítés rejtelmeit mutatja be. Szó van benne a domborzat kialakításáról, a növények építéséről (elég rosszul hangzik a növény építése, dehát ha egyszer a modellfát építeni kell, hívhatom így, nem?). Engem különösen a fatípusonként bemutatott faépítés (és ismét! :) ) fogott meg, sok új fogást tanultam a könyvből.  E mellett bemutatják a füvek, virágok megjelenítését is -e utóbbiakat inkább a nagyobb méretben (nullás legalább) modellezők fogják értékelni.


Egy mintaoldal a könyvből. Igen részletesen bemutatják az alkalmazott technikákat.
(a  kép kiadó honlapjáról származik)

Nekem a köny megérte már csak a faépítés fejezet miatt is. Ha valaki azonban el akar merülni a téli jelenetek megjelenítésében, vagy a vizes témák készítésére kíváncsi, ahhoz is kap segítséget. A könyvet minden olyan vasútmodellezőnek ajánlom, aki a töltéses síneken és a gyári fűszőnyegeken túlmutató, látványos dolgokat szeretne építeni.

A könyv beszerezhetőségéről a www.harvar-d.hu weboldalon lehet információt szerezni – én makettboltban vettem.

2 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 5 (2 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.