Főoldal » Szimulátorok, Virtuális Vasút

Gigant a virtuális műhelyben

IST 2010 december 27 1 megjegyzés

Nagyjából másfél hónapja van készülőfélben egy V63-as virtuális modellje, amit aztán majd RailWorks alatt vezethetünk majd ha minden jól megy. V43-1133 állt neki a mozdonynak, megunván azt, hogy ebben a programban eddig legfőképpen külföldi mozdonyt járathattunk (mert azért ugye volt az Eurocommos villamos mozdony, na meg a 424-est is átportolták). A Gigant jellegrajzok alapján fogja elnyerni végső formáját, de ahogy a készítő is mondta, sok fotó is a segítségére siet (amiért ZazA-t illeti köszönet). Várhatóan a 144-es fog megépülni elsőnek, bár ez a képeken még nem látszik, hiszen a mozdony textúrái hiányoznak, azok felhúzásával még meg kell várni a modell elkészültét. Ami viszont meglehetősen időigényes, még úgy is, hogy V43-1133 minden nap foglalkozik a csinosítgatásával. A legnehezebb talán a tetőberendezés és a jármű aljának az elkészítése, ezekről viszonylag kevés részletes fotó áll rendelkezésre.

Mivel a RailWorks motorja bírja, ezért más programokhoz képest magasabb poligonszámmal lehet dolgozni, így aztán jóval részletesebb modellt lehet elkészíteni, így például jó minőségben elkészül a szellőzőrácstól elkezdve a főmegszakítón át a villamosfék szellőzőjéig minden. Ha minden jól megy a mozdony beállításával, akkor külön kapcsolható lesz a főmegszakító is és a menettulajdonságok is jobban fognak hasonlítani a valóságra mint egynémely “gyári” mozdony esetén. Emellett bíztatóan hangzik az is, hogy a jármű rugózásának megvalósítása is felmerült.

Nyilván kiadási időpont még nincs, de az biztos, hogy itt is szólok majd ha már lehet töltögetni valahonnan. Én már nagyon várom, hogy magyar mozdonnyal közlekedhessek a felsővezetékek alatt.

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


1 megjegyzés »

  • avatar
    Zaza84 mondta:

    Szasztok;ez a V63-as bámulatos le a kalapal a készitök elött.

    Sok sikert és kitartást.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.