Főoldal » Modellvasút, Virtuális Vasút

Karácsony előtt

IST 2010 december 8 4 megjegyzés

Közeleg a karácsony, amely nem csak arról ismerhető fel, hogy a 2-es villamos vonalán Budapesten ismét közlekedik a mintegy 40 ezer leddel kivilágított UV vagy, hogy Matiz megírta a szokásosnak mondható vasútmodell startkészletes listáját, hanem arról is, hogy az internetet és az elektronikus postaládát böngészve egyre-másra futnak be a kihagyhatatlannak tűnő ajánlatok. Ezekből mutatnék be néhány  (tényleg csak néhány) darabot, olyanokat, amelyek igen erőteljesen próbára teszik az ellenálló képességemet. Közöttük vannak szoftverek és vasútmodellek egyaránt.

Kezdeném mindjárt a nyitóképpel, amely a brit JustTrains cég ajánlata volt az elmúlt napokból: kiadnak ugyanis egy csomagot, amely a The JustTrains Collection névre hallgat. Ebben hat RailWorks alatt futtatható kiegészítőjük található meg (Bristol-Exeter, Newcastle to York Modern, Class 20, Class 60, A4, Voyager), meglehetősen tetszetős dobozban. Eddig még nem is lenne extra, hiszen ezek tulajdonképpen külön-külön is megvásárolhatók, az érdekességét a csomagnak inkább az adja, hogy egy Mallard modelljét is megtalálhatjuk benne. Nem virtuálisan, hanem szénből kifaragva, lásd a kép jobb alsó sarkát. Durva, ugyanakkor mivel a programok többsége megvan, nem fogom beszerezni 200 euróért (akciósan 160) ezt a dobozt. Pedig jól nézne ki az a gőzös a polcomon.

Az Aerosoftnál az adventi naptárban hisznek, december elsejétől ugyanis minden nap más és más terméket áraznak le. Akkora hatalmas akcióval eddig még nem találkoztam, de azért a 25% kedvezmény sem lehet rossz, főleg akkor ha valaki céltudatosan keres programot magának és nem mozgatja túlságosan ha karácsonyra mégsem érkezne meg az áhított termék. Úgyhogy én nap mint nap ránézek, engedve a kíváncsiságomnak, mert azért csak jó lenne valami ilyesmit beszerezni karácsony ürügyén.

Térjünk rá egy kicsit a vasútmodellekre is, amit itt a fenti kép is mutat. A Rails of Sheffield hírlevele lepett meg elsőnek vele, a Graham Farish ugyanis megkezdte a legendás Deltic leszállítását. Kapható lesz önmagában csak a mozdony 80 font körüli áron, de plusz 20 fontért kezdőkészletben is elvihető, így egy kis oválpálya, egy kontroller és két kocsi is jár hozzá. Őszintén szólva már kezdtem letenni arról, hogy még idén megjelenik ez a mozdony, erre tessék, itt a karácsony és itt van, ráadásul még készletben is. Nagyon jó kis ajánlat, szerintem hatalmas sikere lesz a brit piacon. Az építési nagyság természetesen: N. Nem mellesleg náluk is van adventi naptár, minden nap akcióznak egy-egy járművet, nagyon komoly kedvezménnyel. Alig várom, hogy a sok-sok 00-s cucc között milyen N-es fog szerepelni.

De hogy a másik kedvenc brit vasútmodell boltomat is megemlítsem, a Hattonsnál sem tétlenkednek, jó kis akciót nézegettünk pre-zli barátommal. Szintén az N-es mozdonyok között ugyanis feltűnt egy akció, melyben a Colas vasútépítő cég Class 66-osa szerepel. Illetve Class 66-osai szerepelnek.  Egy pakkban kapható ugyanis egy “hagyományos” és egy dummy verzió, utóbbiban nincs motor és világítás, viszont külsőre teljesen úgy néz ki, mint egy “rendes” vasútmodell. A kettőt így különösebb probléma nélkül tehervagonok elé tenni, mintha két mozdony dolgozna egyszerre. A csomagban azonban nem ez az ütős, hanem az ára: 54 font. 18 000 forint. Ez már azért meggyőző, nem?

Mindezeknek a tetejébe ma jött egy hírlevél az Ian Allan Publishingtől is, mely szerint kettőt fizet hármat kap akciót hirdettek: 700 könyvük közül választva hármat a legolcsóbbért nem kell fizetni. Jól hangzik nekem ez az ajánlat, kár, hogy nem az összes könyvükre érvényes, ennek ellenére át fogom lapozni a listájukat. Ráadásul van egy kuponfüzetem is tőlük amely decemberre 25% kedvezményt ígér minden olyan könyvre amely az idei Top 100-as listájukon rajta van. Nem rossz, nem rossz.

Nektek mi az ami izgatja a fantáziátokat, mi az aminek nagyon tudnátok örülni a karácsonyfa alatt (és itt most lehetőleg a vasútról beszéljünk)?

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


4 megjegyzés »

 • avatar
  morhange mondta:

  Ha csak egyet lehetne kérni akkor egy 6341 modellnek, vagy egy Stadler KISS modellnek örülnék (már ha lehet kapni őket). :)

 • avatar
  trainmodeller mondta:

  A Deltic nagyon szép! Szorítanék helyet neki a polcon. Kult.

 • avatar
  zork mondta:

  Szép :,)
  Elférne a karácsonyfa alatt is.

 • avatar
  Sunocske mondta:

  Nekem folyamatosan jön az ön-Jézuska, ma például több, egyenként 30-40 éves 00 és TT méretű építőkészletet, egy 00 Airfix gőzöst, valamint ugyanilyen méretű Lima és Triang (utóbbi legalább 40 éves) postakocsit.

  Már csak a TT Bardotka és a Revell H0 Ludmillája van hátra :)

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.