Főoldal » Énblog, Vasút

Nagy utazás

IST 2010 december 23 5 megjegyzés

Karácsonykor mindenki otthon tömi magába a bejglit, ajándékokat csomagol és bont, pihen, vagy éppen családot látogat. Mi meg csomagolunk, bár legalább a családlátogatási cél stimmel. Emiatt aztán mintegy három hétig nem olvashattok majd tőlem bejegyzést, vagy legalábbis nem olyan gyakran, mint azt megszokhattátok. A következő 3 nap az itthoniaké lesz (javaslom inkább ti se a netet bújjátok, hanem töltsétek el ezt a kis időt a szeretteitek körében), hogy aztán december 27-én útra keljünk és január közepéig az országon kívül mozgolódjunk. Akit érdekel annak lentebb néhány kép segítségével pár mondatban leírom a tervet, de előtte engedjétek meg, hogy kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánjak nektek!

Szóval hétfőn reggel irány a repülőtér, megy a gépünk Frankfurtba. Ott átszállunk egy tokiói járatra, amely röpke 11,5 óra alatt elvisz minket a japán fővárosba. Ha minden igaz akkor Nyerges Norbi vár majd ott a feleségemet és engem, aki egy 3-4 órás gyorstalpaló keretében megpróbál minket kicsit megvonatoztatni Tokióban. Már alig várom, csak a fényképezőgépem bírja majd a tempót! Az idő azért ilyen rövid, mert elvileg csak átszállás miatt állunk meg ott, hiszen utazunk tovább Christchurch-be egy újabb 11 órás repülőúttal. Onnan pedig már nevetséges lesz az a 1,5 óra ami Aucklandtől választ el minket, azaz megérkezünk úticélunk végére Új-Zélandon ahol viszont a feleségem húga vár minket, aki ott lakik. Így aztán a családlátogatás nálunk sem marad el.

Ezúttal azonban kimarad Wellington, a Ganz által gyártott motorvonatok földje:

Lesz viszont helyette  ismét közlekedési múzeum látogatás Aucklandben:

Beutazhatom végre teljes hosszában a város egyetlen villamosvonalát, mivel a múltkori látogatásunk óta teljesen elkészült, így nem csak az állatkertig megy, hanem kicsit tovább a közlekedési múzeum vasúti szekciójához:

Auckland vasúthálózata finoman szólva sem túl kiterjedt, így aztán 9:36-kor indulva a Britomartból… (föld alatti pályaudvar dízel járművekkel):

… 17:40-re már vissza is érkezek úgy, hogy bejártam a Western, az Eastern, a Southern és az Onehunga vonalakat  (gyakorlatilag az összeset) teljes hosszában, ráadásul néhánynál pár állomáson leszállva és a következő vonatig bőszen kattogtatva:

Más vasúti program nem lesz, sajnos az Auckland-Wellington járat nem fog járni pályafelújítás miatt, így azt a 12 órás utat kihagyjuk.

Addig olvasgassátok a honlapot, remélem a többiek írnak majd jópár bejegyzést, a hazaérkezésem után meg persze tőlem is számíthattok egy-két beszámolóra.

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


5 megjegyzés »

 • avatar
  Norbi mondta:

  Szép kis utazás mondhatom!Gondolom betértek majd egy modellboltba is:)
  Ha ezt elöbb tudom,adtam volna pénzt egy 0 szériás,és egy 500-as Nozomi Shinkanzenre(4+4 részes verzió),na meg a 2 db trafóra,amiről a fórumon érdeklődtem.De nem baj,majd ha rendelsz a plazajapan-tól,majd megbeszéljük!

  Mindenkinek Boldog Karácsonyt kívánok!

 • avatar
  BeGye mondta:

  Szia!

  Nem szép dolog az irigység, de automatikusan beindul :-)
  Jó utat, kellemes vonatozást és időtöltést és várjuk január végén az útról készült cikket :-)

  Addig is kellemes ünnepeket és boldog újévet!

  Gyula

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Köszi mindkettőtöknek!

  @Norbi:
  A modellek legyenek majd a PlazaJapantól, én sem tervezek ilyen jellegű bevásárlást, nem lesz helyem, hogy hazahozzam azokat. Néhány magazint veszek csak szerintem, mert a súlyhatár nagy úr a repülésnél. :-(

 • avatar
  LokottZsiraf mondta:

  Kedves IST!

  Hasonló jókat kívánok én is Neked és kedves feleségednek, illetve a hosszú úthoz kellemes kalandokat – ember tervez… aztán cikkeket ír az élményeiről.
  A világkerüléshez sok türelmet kívánok, és ami a fő: szerencsét :)

  A többi kedves olvasótársamnak is boldog karácsonyt!

  Üdv.
  LököttZsiráf

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Megerkeztunk Aucklandbe. Nyerges Norbinak koszonet itt is azert, hogy kijott elenk Tokioba es elkalauzolt minket egy kicsit a varosban. Most mar van Shinkansen modellem (N700-as), tiz kilo vonatos ujsagom (a Tomix katalogusa ultravastag, szerintem csak az ket kilo), utaztam a Yamanote vonalon, lattam Shinkanseneket, stb, stb, stb. Egyszer majd vissza KELL mennem oda. Fotok persze majd lesznek, meg egy kis leiras is a tapasztaltakrol, amint magyar billentyuzethet (ertsd az otthoni gepemhez) ferek.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.