Főoldal » Modellvasút, Modellvasúti hir

Fleischmann 2011-es újdonságok N-ben

crash 2011 január 17 Nincs megjegyzés

Hétvégén kezembe vehettem a 2011-es N-es Fleischmann újdonságkatalógust. Nem számítottam még rá, de ha belegondolok, hogy harmadikán kezdődik a játékvásár Nürnbergben, akkor lassan illik mindenkinek kirukkolnia az újdonságlapokkal. Szokatlan módon, hamarabb jutott el a papír alapú katalógus hozzám, mint az elekronikus, de ezzel nem is érdemes foglalkozni. Érdemes azonban átlapozni a katalógust, mert ebben az évben számos meglepetést tartogat. Csak pénzünk legyen megvenni…

Elsőnek a legérdekesebb tételt említeném, a Br52-es gőzöst. Ok, van a Trix.nek is, és nem túlságosan randa, de jó lesz megnézni, mit hoz ki a Fleischmann a témából. Ha a Nürnbergi cég mozdonya hasonlóan magas színvonalat fog képviselni, mint pl. az Öbb 1020-asa, akkor a használt modellek piaca telítve lesz Minitrix Br52-esekkel. A szándék mellett a lendület is látványos: a DB és DR verziók mellett ÖBB és CSD verzióban is érkezik a gép. Hajrá, várjuk, hátha lehet jó MÁV 520-ast csinálni belőle. Az ÖBB verzió ráadásul kabinos szerkocsival érkezik, abból pedig GySEV mozdonyt lehet építeni.

A másik nagy durranás a 1016 és 1216 sorozat N-es bejelentése. Biztos végeztek a Fleischmann-nál piackutatást, és azt hozták ki, hogy az elmúlt évek Trix modelljei és az új Hobbytrain mozdonyok mellé még elfér a Fleischmann Taurusa is. Erre ismét csak azt lehet mondani, hogy lássuk. Egy biztos, hogy a piacot figyelembe véve árazták be a modelleket, mert a 1216-os 159 Euróért lesz kapható, ami alig húsz Euróval több, mint a Hobbytrain mozdonya. Lesz 1216 PKP Intercity festésben is, és a Railjet festésű 1116-hoz egy szoknyával rendelkező H0 modell képét rakták be. Vajon lesz jövőre Railjet szerelvény is? Várjuk, várjuk!

Személykocsifronton látszik, hogy a korábbi Roco szerszámokkal készült modellek tökéletesen beillesztésre kerültek a termékpalettába. Erre a legjobb példa az olasz kocsik visszatérése a katalógusba: jópár éve nem lehet őket kapni, mostani megjelenésük üdvözölni való. Akinek akkor kimaradtak a Venezia összeállításához,

Azonban a szerszámok újrafelhasználása mellett a Fleischmann-ék előre is tekintenek. A svájci EC kocsik elővételekor felfedezték, hogy az illeszkedő vezérlőkocsi hiányzik a palettáról – hát elkészítik idén azt is. A dologról két gondolat jut eszembe: az egyik az, hogy végre, a másik pedig, hogy ha a majd 15 éves szerszámokból kijövő EC kocsi mellé odarakjuk majd a 2011-es év követelményeinek megfelelően kinéző vezérlőt, a különbség ordítani fog… Na jó, annyira nem csúnyák azok az EC kocsik – sőt kifejezetten szépek – de kérdés, hogy miként fog a két, eltérő generációs modell egymás mellett festeni.

Teherkocsifronton ismét egy Roco szerszám kerül elő: a Gbs kocsi. Szép modell volt, és a Roco első KKK-val szerelt tekerkocsija volt. Kérdés, hogy kap-e NEM szerinti kapcsolófoglalatot, vagy marad a régi. Egy biztos: lesz átfesteni való Gbs kocsi. Ez jó.

Ennyit a Fleischmann N-es újdonságlapjáról. Ígéretes, lesz mit vásárolni. Várjuk a kézzelfogható modelleket…

Képek: Fleischmann

2 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 5 (2 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.