Főoldal » Modellvasút, Modellvasúti hir

Megoldás a válságra

crash 2011 január 31 4 megjegyzés

Azt hiszem, a Fleischmann megtalálta a megoldást a válságra. A recept a következő: hozz ki egy olyan modellt, amely sokan keresnek, mert már rég volt gyártásban, és add iszonyat drágán. A fejlesztési költség elhanyagolható, hiszen újrakiadásról van szó, amelynek  a szerszámai ráadásul készen pottyantak a cég ölébe. A képlet: keresett modell, nulla fejlesztési ráfordítással, arcátlanul drágán. Ez a bomba üzlet!

Ez a modell nem más, mint az egykori Roco kínálatában megjelent Eilzugwagen (jólírtam?) ÖBB-s, Jaffa színezésben. Jó 6-7 éve már annak, hogy nem lehet kapni, a börzéken, e-bay-en aranyáron mennek. Mondanám azt, hogy hurrá, végre lesz ÖBB Jaffa kocsi, hiszen milyen jó modell volt az annak idején a Roco-tól, és mennyire hiányzik a gyűjteményemből. A Roco kocsik igen szépek voltak, mai szemmel is megállják a helyüket – oké, nem egy új Kato kocsi, de elmegy. Egy dolog eltántorít azonban: 43.50 Euró az ajánlott ára. Úgy látszik a Fleischmann idén a szívünkre játszik, de nem a kedvünkben akar járni, hanem a szívinfarktusunkra gyúr - lásd a Vt12.5 motorvonat esetét.

Mi a konlklúzió? Az, hogy arcátlanul drágább lett a kocsi, mióta Fleischmann lett a Roco-ból. Azt hittem, a 33 Eurós Eurofima kocsin nem lehet túltenni… de.

Képek: Fleischmann

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


4 megjegyzés »

 • avatar
  Ikarus 242 mondta:

  Egyszerűen az Európai modellezőket jól le lehet húzni. Lásd Kato japán modellei kb feleannyiba kerűlnek, mint az európai témájúak. Nem a Fleischmannal van a bajom, hanem a Modelleisenbahn Gmbh-val, ezzel a megoldással a legnagyobb baj, hogy a jelenlegi piacot szipolyozzák ki, újakat, meg elriasztják. Szerintem…

 • avatar
  JZ mondta:

  Eilzugwagen – pipa :)

  kíváncsiságból rákerestem ebájon, ott se sokkal olcsóbb, leszámítva az egyeurós liciteket (amiket úgyis felvernek)

 • avatar
  B.Zsolt mondta:

  Én TT modelleket gyűjtök. Drágák, néhány modell kb. 20 éve változatlan, max a festés új. Egy MÁV-os TT kocsi ugyanolyan vacak, mint 10 évvel ezelőtt. De az árak meg mennek felfelé. Nálam a rekord a 79 eurós vezérlőkocsi, ami ráadásul mindig pirosat világít. Előre is, hátra is… :S Továbbá más típusú, mint a hozzá vett betétkocsik. A Tillig nem képes kiadni egy olyan ingavonatot, mely minden kocsiján egységes a korszak…

 • avatar
  zork mondta:

  Hát igen az volt a tuti amikor Roconál a néhány éve olcsóbban adta az új kocsikat mint amennyiért használtan lehetett kapni. Az hasonló kocsikat 3-4 ezért adták. Most jól át estek a másik végletbe. Egy kcsoi most majdnem annyiba kerül mint amennyibe anno a hozzá való mozdony került. Ez durva, vissza várunk Roco :,(. Egyébként tényleg csak a kicsi a változás csak tetejének színében tértek el a régitől, még a tamponozást is a régi Roco ha jól látom.

  A roco 24372 Csomag szállító kocsit nem gyártják újra?

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.