Főoldal » Modellvasút, Modellvasúti hir

Minitrix újdonságok 2011

crash 2011 január 20 Nincs megjegyzés

A Minitrix márkanév alatt megjelenő modellek 2011-es újdonságlistája is nyilvános lett. Őszintén szólva nagy várakozással csaptam az anyagra, ugyanis a lista terjedelmes, és arra számítottam, hogy az elmúlt év szerényebb felhozatala után valami jelentős dologgal rukkol elő a gyár. Hogy miért csalódtam a az idei felhozatalban, azt lejjebb olvashatjátok.

Legelső dolog, amin harsányan felnevettem, az az ÖBB CityShuttle szett. Sosemvolt vezérlőkocsik Öbb festésben. Ugyanaz az elv, mint a korábbi CAT szettel: mivel más nincs, ezért hátha megveszik. De nem! Hiszen a CAT-es szett is a kereskedők nyakán maradt. Türelmes emberek olcsóbban juthattak az egész szerlvényhez, mintha egy benne lévő mozdonyt vásároltak vele. Node a gyár bízik benne, hogy ez a szett most nem lesz kapufa…

Ahogy túljutottam a legviccesebb részen, a hangulatom esett. Látszik, hogy a nyugati régióba már minden lehetséges modellt elkészítettek, és most nyomják ők is ezerrel a DR témát. Lesz Szergej, Stadtexpressz szerelvény, és négyrészes emeletes szerelvény. A Szerjo jó átfestési alap, a Stadtexpress-re pedig az pályázzon, aki konkrétan a DR gyűjteménybe szeretné megvenni, vagy csupa elsőosztályú kocsi hiányzik az átfestésre váró MÁV-os flottából. Az emeletes kocsi pedig a néhai Piko szerszámból készült, annak kevés előnyével, és korából adódó sok hátrányával. Potom 189 Euróért meg is kapható, ami egy kicsit rablásnak tűnik.

Teherkocsi fronton sem túl jó a helyzet, csupán festési variánsok jelentek meg. Mondjuk a Trix évekkel ezelőtt elkezdte tolni a kocsicsomagok témáját, egy-egy nagyobb pakkban akár hász kocsi is van. Így megvásárolva a modelleket, némileg jobban jön ki az ember, a gyár pedig több modellt tud eladni. Ilyen szett idén a Winner Spedition szett, négy zsebesvagonnal. Ami kifejezetten jó választás lehet, az a belga gabonaszállító-kocsi szett, amelyben lévő változatos festésű vagonok az Alföldön rendszeresen megfordulnak. Még meg is venném, ha nem szereztem volna be az elmúlt évben egy öt darabos szettet belőle…. A két évvel ezelőtt megjelent, húszdarabos négytengelyes tartálykocsi-szettről aki lemaradt, az ne búsuljon, itt a lehetőség újra megvenni, esetleg átfesteni.

És nyagyjából a végére is értem a katalógusnak.Összefoglalv nem egy nagy eresztés az idei újdonságlista, semmi formaújdonság – mintha a Trixnek nem lenne már szándéka fejleszteni. Mert az tudjuk, hogy átfesteni sincs szándéka, hiszen évek óta megjelentethetné a magyar Szergejt, Taurust és a immár a Traxx-ot is, a sokféle lehetséges személy- és tehervagon mellett. Nembaj, hátha majd mások….

Aki nem kapta meg papír alapon, az a http://medienpdb.maerklin.de/produkte/pdfs/Trix_NH-Prospekt_2011.pdf címen eléri az elektronikus formában.

Képek : Trix

1 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 5 (1 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.