Főoldal » Szimulátorok, Virtuális Vasút

Trainz Multiplayer

IST 2011 január 31 2 megjegyzés

No akkor innentől elérhető és kipróbálható a Trainz multiplayer verziója. Azok próbálkozhatnak a béta teszteléssel (ergo ez még nem a végleges verzió), akik még 2011. január 10. előtt regisztrálták a TS2010 programjukat az Auran weboldalán. A multis patch telepítéséhez először a 44088-as verzióra kell frissíteni azoknak akik ezt még nem tették meg, majd letölteni a 70 megás csomagot és 45467-re frissíteni. A készítők többször is felhívják a figyelmet, hogy ez egy publikus béta teszt, ergo annak ellenére, hogy már ők is tesztelték egy csomót, még így is lehetnek benne bőven hibák. Ezeket természetesen célszerű velük is közölni. Nem ez az egyetlen azonban amire oda kell figyelni!

A béta telepítése ugyanis nemcsak a multiplayer játék lehetőségét adja meg, de néhány lehetőséget el is távolít, így például nem lesz “Compatibility” mód és a Scenario menü is eltűnik a működő küldetések támogatásával együtt.
Azt remélhetőleg nem kell mondanom, hogy a multiplayer változathoz internet kapcsolat szükséges, valamint a Trainz ehhez a játékhoz rendelt tartalmának változtatás nélküli verziója. Mindez azt jelenti, hogy ha valaki belenyúlt már az adott pályába, akkor a patch felül fogja írni a módosítást, így visszaállítva azt az eredeti változatra. Gondolom az indok sejthető. Aggódni nem kell, a módosítás előtt rákérdez a progi, hogy végrehajthatja-e a műveletet, valamint egy mentés mappába el is tárolja a törlésre szánt verziót, így ha valakinek később mégis kellene, az könnyedén megtalálhatja. Felhasználóbarát megoldás, láttunk már rá ellenpéldát bőven. Felhívják a figyelmet arra is, hogy a patchelés során hibaüzenetet kaphatunk az adatbázissal kapcsolatban (1 Errors, 0 Warnings), ez azonban normális, elvileg nem jelenthet problémát.

Patchelés után jöhet a játék, a Routes menüben olyan pályát kell választani, amelyet felkészítettek a többjátékos üzemmódra, azaz jelenleg Port Ogden & Northern vagy Harbor Master a lehetséges jelölt. A feladatok között egy aktív multis feladatot kell kiválasztani ugyanúgy, mintha sima feladattal próbálkoznánk. A különbség annyi, hogy ki van írva ki nyújtja a host-ot, azaz kinek a gépe viselkedik kvázi szerverként. A betöltés a szokottnál lassabb lesz, szóval erre készüljetek fel! Betöltés után lehet is látni a játékosokat, a vezetésre elérhető vonatokat, valamint a térképen nyomon követni a többiek útját. Az egymás közötti beszélgetéshez egy chat-ablakot kapunk. Nem árt odafigyelni arra, hogy az adminok bárkit kirakhatnak a többjátékos módból, így aztán érdemes normálisan viselkedni, azaz a példa okáért köszönni a többieknek ha már egyszer mi is a játékban vagyunk. A legjobb az egészben az, hogy mi is hostolhatunk játékot, azaz mi is várhatjuk a többi játékost, hogy becsatlakozzon hozzánk, ha pedig jelszót is beállítunk, akkor csak azok vehetnek részt a közös játékban akik tudják az adott szót. Ennek okán pedig megnyílik a lehetőség a haverokkal való játékra, a zavaró egyedek betolakodása nélkül.

Röviden, tömören ennyi a dolog lényege, meglátjuk mi sül ki ebből én mindenesetre gőzerővel patchelem a programot. Hát nem gyors, finoman szólva sem, szóval képek és saját vélemény majd akkor jön, ha végre valahára meglesz a frissítés. Már egy órája csinálja…

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


2 megjegyzés »

 • avatar
  JZ mondta:

  respect az aurannak, remélem az RW-sek is hasonló metódust követnek az RWmp kialakításakor.

  ps.: ezúton tolmácsolnám a trainzeseknek a tiszteletteljes irigykedésemet :D

 • avatar
  Joxy mondta:

  Szerintem úgy kéne megoldani, mint a repszimeseknél, hogy lennének a mozdonyvezetők meg az irányítók, ők akár teljesen külön programmal irányítanának.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.