Főoldal » Modellvasút, Modellvasúti hir, N

Kato V15-ös szett

IST 2011 február 19 4 megjegyzés

Amíg türelmesen várunk arra, hogy crash itt a vonatmagazin oldalain bemutassa a frissen Japánból megérkezett Kato V12 szettjét, addig nézzük meg, hogy mit is ígér a Kato a V15-ös néven kiadásra kerülő új dobozával. Bár már december óta elő lehet rendelni – helyesebben elő lehetett -, momentán még nincs a boltokban, talán majd márciusban. Az N-esek már jól ismerhetik ezeket a V-vel megjelölt pakkokat, mivel alapvetően különböző síneket tartalmaznak: van amelyikben duplavágányos, túlemelt ívek vannak (lásd még V11 és V14), van amelyikben sima ovál pálya, de van kitérőket tartalmazó csomag is. A V15 egyikre sem hasonlít, ugyanis mindössze annyit ígér, hogy állomásoknál egyszerűsíti meg a játékos kedvű emberek dolgát.

A pakk ugyanis nem egy hatalmas durranás, arról szól ugyanis, hogy a Kato peronját öleli körbe: ha van egy kétvágányos vonalunk amelyhez szeretnénk letenni mondjuk egy sínek fölött elhelyezkedő állomást és a két sín közé is jutna peron, akkor immár nem kell foglalkoznunk a megfelelő ívek megtalálásával, elég ezt a kiegészítőt megvásárolni. Mondjuk ez játékosabb kedvű embereknek eddig sem jelenthetett nehézséget, tényleg csak két íves sín egymás utáni alkalmazása kellett. Most a V15-össel ettől megkímél minket a Kato, valamint még annyit tesz, hogy a sín töltését folytatja még oda is, ahol a két vágány eltávolodik egymástól. Ezzel kicsit jobban néz ki a dolog, mint nélküle, én ugyanakkor nem látom akkora hatalmas újdonságnak a dolgot. A csomagban van még felsővezetéktartó és némi villamos dobozok modellje a peron egyik végéhez, valamint 4 darab 248 mm-es egyenes sín. Ezekkel együtt 1364 mm hosszú helyen lehet állomást kialakítani. A szett ára 41 dollár van jelen pillanatban. Részemről felejtős, nem gondolom, hogy szükségem lenne erre és őszintén szólva a japánokat sem értem, hogy miért kellett ez, de nyilván ők jobban tudják nálam.

A végére apró infók mik várhatók a Katotól pár hónapon belül: érkezik az E5-ös Hayabusa modellje, amely típusú Shinkansen a valóságban sem olyan régen debütált. A Centram villamossorozatból kiadásra kerül a fekete színű is amely szerintem a leghatásosabb darabja a szériának. A lemaradók nagy örömére mind a 100-as szériájú Shinkansen, mind az E231-500-as motorvonat (utóbbi a Yamanote vonalról lehet ismerős…) is megjelenik újra a boltok polcain.

(A képek a Kato honlapjáról származnak.)

1 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 5 (1 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


4 megjegyzés »

 • avatar
  crash mondta:

  Na, akkor megjelent. Amikor én lestem, képek még nem voltak róla. Impresszív szett., de még ellenállok :)

 • avatar
  Briko mondta:

  Honnan rendeled ezeket? A Kato honlapján nem nagyon látok erre lehetőséget…

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Plaza Japan -> http://stores.ebay.com/plaza-japan
  Hobby Search -> http://1999.co.jp/eng/rail

 • avatar
  Briko mondta:

  Köszönöm!

  Mikor jössz PS3-al vonatozni?

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.