Főoldal » Kisvasút, Vasút

GV színekben a Gyermekvasút C50-ese

crash 2011 április 14 Nincs megjegyzés

Hétvégén volt megtartva az idei első kisvasúti nap – írhatnám, hogy szezonnyitó rendezvény, hiszen innentől kezve majd’ kéthetente kisvasúti napok követik egymást nyár elejéig. Hagyomány, hogy az első kisvasúti nap a Gyermekvasúton kerül megrendezésre, és ennek örömére ami csak hadrafogható a kisvasúton, közlekedik, kiszolgálva az ilyenkor megszokott nagyobb embertömeget, és a látogatók szabadon bemehetnek bámészkodni az amúgy máskor zárt fűtőházba. Idén volt még egy plusz meglepetése a kisvasúti napnak: ezen alkalomra készült el a C50-es áfestése. 

A dolog különlegessége, hogy nem újból a Gyermekvasút színeit kapta meg a jármű, hanem a régi gazdasági vasutaknál (GV) megszokott fekete-piros színezést. Különlegessége a mozdonynak, hogy az belső csapágyazású sorozatból való (eredetileg ilyen volt az első széria), amiből már igen kevés maradt csak fenn. Már csak a meglévő háromablakos kocsi mellé kellene még eyg-két példány, és lehetne igazi GV-s nosztalgiavonatot közlekedtetni a GyV-n.

Én személy szerint nagyon megörültem a hírnek, tervezem is, hogy felmegyek a Gyermekvasútra közelebbről meglesni a mozdonyt, hogy ihletet merítsek készülő C50-esemhez.

Képek: Vinis Viktor

2 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 5 (2 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.