Főoldal » Élménybeszámoló, Kisvasút, Vonatfotózás

Képek a Mariazellerbahnról

Benbe 2011 április 13 1 megjegyzés

A hétvégi kirándulásom néhány képével szeretném bemutatni, hogy a csodálatos környezet mit sem változott, ugyanakkor az üzemletető sem a járművek küllemét, sem a szerelvényfordulót nem előnyösen alakította át a vasútfotósok számára.

Ahogy arról már hírt adtunk, lekerült a korábbi ÖBB-masinákról a logó, és most jelkép nélkül, az oldalfalon kis NÖVOG-felirattal közlekednek a járművek. Néhány Jaffa-kocsin még látszik valami, de a fotókat ez alig befolyásolja.

Messziről még lehet fotózni, a tájban a kis villanymozdonyok és a sisis vonalakat mutató, agresszív arcú motorvonat jól mutat. Sajnos azonban a munkanap és szombaton Laubenbachmühléig közlekedő betétjáratok mind a kis Bombardier dízelmotorvonatokból állnak, amik egy ilyen komoly vasútüzemen, ilyen léptékű tájban a fotós számára hasznavehetetlenek, hiába gazdaságosak kis méretüknél fogva. Persze, még ez is jobb, mintha buszok járnának helyettük, mint azt a NÖVOG korábban tervezte, ugyanis a vasút – egyébként igen tekintélyes – hivatás- és távolsági forgalmát teljesen föl akarta függeszteni, és csak a hétvégi kirándulóforgalomra (elsősorban az Ötscherbär emelt komfortfokozatú vonatra) koncentrálni.

Meglátjuk még, mit hoz a jövő – amíg az unalmas Stadler-vonatok meg nem érkeznek, mindenképp érdemes lehet ellátogatni a kisvasútra, de igazi fotózást leginkább kocsival közlekedve lehet csapni.

[nggallery id=58]

1 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 5 (1 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


1 megjegyzés »

  • avatar
    JZ mondta:

    “amik egy ilyen komoly vasútüzemen, ilyen léptékű tájban a fotós számára hasznavehetetlenek, hiába gazdaságosak kis méretüknél fogva.”

    az utasforgalom ezt indokolja csupán, többet nem. én is utaztam pár éve MZ-ig a kis talicskában….(a WC hiánya élénk emlék)

    illetve volt, hogy Lau-ig mentünk 2095+2 kocsi, onnantól ismét kis talicska, és volt hogy csak mi voltunk (nyáron, hétvégén)

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.