Főoldal » Érdekesség, Modellvasút

Mercig studios

crash 2011 április 4 2 megjegyzés

Van az a tévhit az angol vasútmodellezésről, hogy egy évszázaddal a többiek után kullognak, idétlen, torz méretarányban modelleznek, kizárólag analóg vezérléssel hajtják a modelljeiket, és “arrafelé” csak “gyönyörű” műanyagszínű modelleket dobnak piacra. Nos, az IST által korábban bemutatottak révén ezt már megcáfolni látszik, hiszen igencsak igényes dolgok is kikerülnek az angol boltok polcaira. Így lassan elfelejthetjük az  egy évtizeddel ezelőtti kőbaltaszerű, végtelenül igénytelen kinézetű modelleket. Erre, a lassacskán begyűrűző igényességre jó példa a Mercig Studios nevű londoni vállalkozás. Gyári modelleket csinosítanak, finomítanak, koszolnak és esetleg hanggal is felszerelnek. Véletlenül botlottam az oldalukra, de meg kell mondjam őszintén, leragadtam ott a galériát csodálva.Különféle modell-alapokkal dolgoznak, de csak N-ben. Ezeket a modelleket fotómaratásokkal, extra alkatrészekkel, festéssel, patinálással csinosítják. És a végeredmény? Lenyűgöző. Akit érdekelnek a képek, látogasson el a http://www.mercigstudios.com/ weblapra, és gyönyörködjön. Bemelegítésnek legyen itt két videó, amely egy-egy hanggal is felszerelt mozdony mutat be. Lehet újra kell gondolnom a prekoncepcióimat a hangos mozdonyokkal kapcsolatban?

Képek, video: Mercig Studios

1 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 5 (1 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


2 megjegyzés »

 • avatar
  IST mondta:

  Pont ma olvastam mindkét járgányról Twitteren, gondolkoztam is rajta, hogy betegyem-e a videót róluk. Erre megelőztél. :-)
  A Class 58-as nem kellene, a 37-es viszont igen.

 • avatar
  Nygma mondta:

  Nincs hasonlo videod 00-ban? Meg sosem lattam mukodo szellozo ventillatorokat es fustgeneratort dizelhez.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.