Főoldal » Modellvasút, Modellvasúti hir, N

Dapol HST szett

IST 2011 május 12 3 megjegyzés

Az angolok egyik ikonikus motorvonata, az HST egészen a közelmúltig csak a Graham Farish által gyártott verzióban volt kapható. Talán sokat elmond a minőségéről, hogy még 2001-ben adták ki az első szériáját az angolok N-es méretben (itt 1:148-at jelent), majd 2003-ban kis javítás volt rajta motorügyileg. Már akkor is le volt maradva minőségileg ez a kontinentális modellektől, és ez a lemaradás az elmúlt években csak nőtt. Más viszont nem volt a piacon. Egészen mostanáig.
A másik nagy gyártó, a Dapol még 2009-ben ígérte meg, hogy csinál egy új, minden igényt kielégítő modellt a motorvonatból, amely 2010-ben kerülhet a boltok polcaira. Talán mondanom sem kell, hogy nem lett belőle semmi. Aztán idén mintha kissé felpörgött volna a téma, talán a két hónappal ezelőtti Model Rail magazinban már tesztelték is a Virgin festésű verziót (lásd a képet itt oldalt ami a Rails of Sheffield oldaláról származik), valamint hirdetni is kezdték, hogy áprilisban megjelenik. Úgyhogy úgy döntöttem előrendelem a négyegységes verziót, 129 fontért a Hattonstól, nehogy úgy járjak, hogy elővételben elfogy az összes, mert ez azért jellemző szokott lenni az új modelljeiknél, elég ha csak a Class 67-re gondolok például.  Aztán hosszú csönd.
Egészen tegnapig ez így is volt, amikoris érkezett egy sms, hogy egy bizonyos Hattons nevű bolt Liverpoolból levont a számlámról – tessenek megkapaszkodni – 112 fontot. 34 000 forint, és ebben már a postaköltség is benne van. Durva. A honlapjukon az előrendelésem folyamatban zajló rendelésre módosult, a csomag elvileg légipostával érkezik. Úgyhogy ha minden jól megy, hamarosan gazdagodik a járműflottám egy ilyen szerelvénnyel. Már alig várom, majd megpróbálom körbefotózni.

1 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 5 (1 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


3 megjegyzés »

 • avatar
  Nygma mondta:

  Csúnya ez a Virgin szinezés, nem tetszett volna jobban a hullámos FGW?

 • avatar
  crash mondta:

  112 Font sok érte?

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  @Nygma:
  Nekem tetszik ez a festés is.
  Az a baj, hogy az FGW “dynamic lines” festése 2007-ben jelent meg először a járműveiken, míg a South West Trains flottájából a Class 170-es Turbostar illetve a Class 442-es Plastic Pig is ebben az évben tűnt el. Tehát nem igazán férne bele a modellezett érába, míg a Virgin HST-i 2004-ig rótták útjukat, ami meg pont jó.

  @crash:
  Nem, sőt, szerintem nagyon jó az ára.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.