Főoldal » Élménybeszámoló, Vasút

Esztergomi nosztalgia

crash 2011 május 24 1 megjegyzés

Ha vicces szeretnék lenni, akkor a mostani post apropójának azt mondanám, hogy majd minden vasútmániás oldalra került ki beszámoló a szombati, esztergomi nosztalgiavonatról, és a vonatmagazin.hu sem maradhat ki a sorból, ha már ott voltam :) Node nem. Igazából elhavazódás van a dolog mögött, és mivel nem egyedülálló, megélhetési vasútbarát vagyok, ezért illik a hobby esetében a család-munka-hobby sorrendet tartani, ha nem szeretném, hogy bármerről is a fejemre kólintsanak. A hobby általában a vesztes a rendelkezésre álló idő beosztásakor.

Node nézzük a beszámolót. Nem szeretnék sokat írni az eseményről – az utazás apropója volt, hogy egy kanadai munkatársamnak – aki korábban a CN-nek dolgozott, és nagy vasútbarát – szűk baráti körömmel és nejemmel meg akartuk mutatni, hogy milyen elmenni nosztalgiavonatozni Esztergomba, átsétálni a hídon, enni egy knédlit, megkóstolni a sztrapacskát, és visszaúton sörözni egyet a nosztalgiavonat söröskocsijában. Nos, ezek mindegyike sikerült, bár a 324-es sorozatú gőzmozdonyt Solymáron ki is kellett a vonat elől sorozni, és egy Zöld bobó helyettesítette, legalább láttuk azt is. A késés nem veszélyeztette az ebéd tervezett programját, így szavunk sem lehetett. Volt lehetőségem legalább jó képeket lőni az amúgy ritkábban látható 324-esről.

Fotók… nos igen… a post inkább a fotókról szól. Következzenek ezek:

324-es a Nyugatiban

Az Északi Összekötő hídon megállt a vonat, mert egy utas az ablak helyett a vészfék húzókájába
kapaszkodott. Nem baj, legalább volt időm egy ilyen képet lőni. Kis igazítás, és egyből olyan
színe lett, mintha egy régi diaképet látnánk.

 

Tolatós teher Solymáron

 

A 324-es lejár a vonatról

 

Gőzös félreállítva az állomás előtt.

 

Megérkezik a Bobo.

 

Együttállás, igazi nosztalgiahangulatban.

 

Dorogi tehervonat.

 

A kedvenc képem. Jól nézett ki a virágzó akácosok között haladó vonat.

 

Visszaindulás előtt Esztergomban

1 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 5 (1 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


1 megjegyzés »

  • avatar
    Benbe mondta:

    Az a tolatós teher a Holokauszt-emlékkocsit vitte. Sajnos hagyományos G-kocsik már vagy húsz éve nincsenek a MÁV állagában… Tulajdonképp tehát (a Dácsia-Remottól eltekintve) historizáló tehervonatot láttatok (a nosztalgia szó ezzel kapcsolatban valószínűleg kevesekben merül föl).

    Egy kép Solymárról: http://www.benbe.hu/gallery/napi-vonatfotok-001/pic101_noframe_hun.php

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.