Főoldal » Lapszemle, Könyvbemutató, Vasút

South West Trains – a könyv

IST 2011 május 29 Nincs megjegyzés

Folytatódjanak a brit napok, az elmúlt időszakban kicsit megszaporodtak az ilyen irányú írások, de sebaj, én biztosan nem bánom egyrészt, másrészt meg tudom, hogy crashnél is készülőben van valami. Lényeg a lényeg: megjelent egy könyv a South West Trainsről amit annak rendje és módja szerint meg is rendeltem a neten. A John Balmforth által írt könyv A4-es formátumban, 96 oldalon mutatja be a társaság történelmét, volt és jelenbeli járműállományát, kis mértékben a vonalhálózatot, a járműkarbantartási helyeket, mindezt persze egy rakat képpel. Utóbbiak sajnos szerintem nem túl jó minőségűek, kicsit profibban kivitelezett darabokat is lehetett volna összeszedni vagy pedig a nyomdának odavágni. A viszonylag kis terjedelem azt is magával hozta, hogy pont az izgalmas dolgokba nem megy bele a könyv, mint például abba, hogy hogyan kaphatta meg egy viszonylag kis társaság (a Stagecoach, amely egy darab Ford Transit kisbusszal vágott bele a közlekedési ágba még 1980-ban) a legnagyobb vasúti franchise-t a brit vasutak privatizációjakor, vagy akár abba, hogy milyen feltételeket vállalt be a társaság ahhoz, hogy ismét övék legyen Délnyugat-Anglia vasúti forgalma. Külön pozitívumként értékelem viszont azt, hogy heti bontásban le van írva, milyen képzéseken esik át egy jelölt ahhoz, hogy teljes értékű járművezető lehessen az SWT-nél, szépen felsorolva, hogy a szabálykönyv melyik moduljait tanítják és így kell megtanulnia.
Mindent összevetve nem állítanám azt, hogy egetrengető kiadvány lenne, egy korrektül összehozott könyvről van szó, de annyira sok újdonságot nem tartalmaz. (Kiadó: Ian Allan Publishing, 2011)

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.