Főoldal » Modellvasút, Modellvasúti hir

Csehmodell mk48 H0e méretben

crash 2011 június 6 1 megjegyzés

Nyár, uborkaszezon – na ezt az állóvizet próbálja most a Csehmodell megmozgatni. Rövid beharangozó után – a nagyokhoz képest nulla idő alatt – piacra dobta H0e méretben az Mk48-as mozdony modelljét. A nagy modellgyárak évekig promóznak egy új modellt – a Csehmodell meg csak fogja magát, és pár héttel az első proto fotók után itt a széria. Lehet ezt így is  - derült égből új modell megjelenése.
A modell a gyártótól már megszokott műgyanta technológiával készül – ami a mestermodellen rajta van, az a szérián is. Ami talán új, hogy még több réz alkatrészt kapott a modell – a kapaszkodók például teljes egészében rézöntvények. A rézből filigránabb, strapabíróbb dolgokat lehet csinálni. Mondjuk drágább is..

A modell szíve tekintetében azonban újítottak a srácok: Míg a korábbi, Mk45-ös modell alatt a Halling által gyártott részegységekből épített hajtás dolgozott, addig most nem lacapacáztak: a Hobbytrain, egyik nagyszériás, N-es méretű modelljének a hajtása került gép alá. Egy biztos: a Hobbytrain megoldása kipróbált konstrukció, mondjuk az Mk45 hajtásával sem volt semmi gond – anno saját szememmel láttam, ahogy modultalálkozón az állomáson fellelhető összes kocsit a mozdony után kötötték, és minden erőlködés nélkül elhúzta. Újdonság, hogy a modell kapott DCC előkészítést is, a NEM651-es szabványnak megfelelő csatlakozóval ellátott dekóderek könnyen beépíthetőek.

A modell nyolcvanezer jó magyar Forintért rendelhető a www.csehmodell.hu oldalon. Egyenlőre két változatban készül: magyar, piros színű, vörös csillagos festési variáns, és az osztrák STLB színeiben egy egy piros variáns is. Gondolom, nem ez a két festés lesz, amit megjelentetnek a srácok.

A post végére pedig kedvcsinálónak pár kép a modellekről:

 

2 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 5 (2 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


1 megjegyzés »

  • avatar
    trainmodeller mondta:

    Gyönyörűek! Ha ebben a méretben dolgoznék, valahogy kiköhögném rá a pénzt, bármi áron :) Gratulálok a csapatnak.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.