Főoldal » Élménybeszámoló, Vasút

Csendes délután Hódmezővásárhelyen

IST 2011 június 13 3 megjegyzés

Vasárnap délelőtt szépen sütött a nap, így az az ötlet fogalmazódott meg bennem, hogy meg kellene már látogatni jsimonx-et, úgyis régen találkoztunk és beszéltük meg a virtuális vasúti élet nagy dolgait. btx barátom örömmel fogadta az ötletemet, így autóba vágtuk magunkat és kevesebb mint két óra alatt már Hódmezővásárhelyen ittuk az üdítőt. A programból természetesen nem maradhatott ki a vasútállomás meglátogatása sem, az itt lebonyolított keresztek miatt rövid időn belül három szerelvényt is sikerült lefotózni. Képes beszámoló következik:

Az állomás épülete kívülről. Nem túlzottan rossz az állapota, de valamivel nagyobb felirat is hirdethetné, hogy a vasútállomásról van szó.

Belülről. Mintha visszamentünk volna az időben vagy 20 évet. Ugyanakkor meg kell mondjam, hogy tisztaság és rend fogadott, szóval ebből a szempontból pozitív csalódás ért. Nem tudom feltűnt-e, de sem ezen a képen, sem az előzőn nincs nyoma graffitinek.

A sínek felől nézve már nem ennyire rózsás a látvány, sokkal inkább gazos. A graffiti itt már jelen van, az épületre is ráférne némi tatarozás kívülről, a város felől sokkal szebb kinézet mutatkozik meg. A továbbmenő két vonatra mintegy 20 ember várakozott, balról már érkezik is az egyik.

Előtte azonban vessünk egy pillantást a Szeged felőli oldalra a kövezett átjáróról.

Ahol már fel is tűnik a 28-as számú Uzsgyi.

A háttérben álló panelház különösen jó hangulatot ad a képnek.

Immáron az állomáson, várva, hogy Békéscsaba felől is befusson a vonat.

Ami pár perc múlva meg is érkezik, egy Csörgő húz be két Bhv kocsit az állomásra.

Pár perc ácsorgás után a Csörgő nagyon enyhe füstöt adva ki magából továbbindul a kitérőkön át Szeged irányába. Nem mellesleg jó volt ismét nem remot M41-es hangját hallani.

És persze az Uzsgyi sem ácsorgott ott tovább, kihaladt Békéscsaba felé.

Öt perc múlva pedig befutott a 259-es Bz is Szentesről, Hódmezővásárhelyen végállomásozva. Mindössze egy utas szállt le róla, gondolom a többség ezt Hódmezővásárhely-Népkerten tette meg, némi csatlakozás reményében Szeged felé.

Röviden-tömören ennyi volt, kellemes időben, jó társaságban egy kis nyugodt vonatlesés.

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


3 megjegyzés »

 • avatar
  crash mondta:

  Tiszta gaz az állomás…

 • avatar
  budai mondta:

  Az már nem meglepő, hogy gazos az állomás. MÁV-nál a lepusztultság a jellemző, semminek nincs gazdája, senki nem felelős a lerobbanó állomás épületekért. Sajnos ez a helyzet. Na,de az állomáshoz vezető út közvetlen az épület előtti részen hatalmas gödrökkel kátyukkal van tele. Ez is hazai színvonal.

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  Nekem az volt a meglepő, hogy belülről az épület a MÁV-hoz képest tisztának tűnt. A vonatforgalom mintegy két, max 3 vágányon lebonyolítódik, tehát akkora hatalmas peront sem kellene gondozni, végülis a “hatalmas” forgalom miatt szerintem idő is lenne rá.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.