Főoldal » Érdekesség, Modellvasút, Terepasztalterv

Kato PlayTrack

Benyo23 2011 június 5 1 megjegyzés

A minap nekiálltam KATO Unitrack pályaterveket keresgélni. Találtam is néhányat különféle oldalakon, de semmi hasznosat. Ezért gondoltam, majd rajzolok egyet magamnak. Így láttam neki egy olyan pályatervező program keresésnek, amiben vannak KATO sínek. Elég széles a választék Windows-ra (ezek közül nekem a WinTrack vált be legjobban), de most Machintosh-ra kerestem hasonló programot. Itt már jóval szűkösebb a választék, pláne ha 3D-s programot szeretnénk. Gondoltam felkeresem a hivatalos KATO weboldalt. (Friss járművekről és egyéb elemekről itt értesülhetünk először.) Észrevettem már korábbi látogatásom alkalmával, hogy reklámoznak egy pálya tervező programot, a KATO PlayTracket. A program csak japán nyelven elérhető és ingyenes regisztráció szükséges. Nekem szerencsére van némi ismeretem a nyelvből, de akinek nincs az is boldogulhat az örök barátunk a Google segítségével. Jelenleg csak egy ingyenes próbaverzió érhető el, amit 60 percig enged használni. Mentési lehetőség nincsen. Valószínűleg megfelelő összeg befizetése után korlátlanul rendelkezésre áll a program, de ezt a menüpontot még nem fedeztem fel. A pályatervek miatt már megéri, meg a kihívás miatt.

A kezdő oldalon ez kép fogad minket:

A regisztráció nem nagy dolog, csak mindent a megfelelő sorba kell írni:

Visszaigazoló mailben lévő linkre kattintva, már csak meg kell adni az E-MAIL CÍMET és nem a felhasználónevet valamint a jelszavad.
Rövid várakozás után betölt a Flash alapú program.
Jobb oldali nyilakra vagy feliratra kattintva érhetőek el az elemek. Szerintem a KATO Unitrack katalógusában szereplő összes elem benne van. Egyenesek, ívek, kitérők, hidak, viaduktok, pillérek, állomások, peronok, jelzők, stb. Bal oldali oszlopban vannak csoportosítva az elemek, jobb oldalon, pedig az egyes darabok. Mindegyikhez mutat előnézeti képet. Felső menü soron ez első a “Fájl” fül.

Pályatervek: Gördítve választhatunk a különböző tervek közül. Benne vannak az alap készletek (V1, V2, stb.) és azok különböző kombinációi, valamit sok-sok egyéb terv. Beillesztés gombra kattintva beszúrja a megnyitott lapra, ahol tovább szerkeszthetjük a terveket.

Például: egy irdatlan méretű pályaudvar:

Kilépéshez szükséges gombok: IGEN =  NEM =

Ha valaki nem is csinálja végig, remélem örömmel olvasta.

1 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 51 vote, average: 5.00 out of 5 (1 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


1 megjegyzés »

  • avatar
    IST mondta:

    A programot már én is nézegettem, de ez a havi díjas fizetés nem tetszik. Amúgy 315 yenbe kerülne havonta a teljes körű használat, ami végülis nem sok, csak én inkább valamifajta lemezen venném meg, aztán jöhetnének hozzá mindig a kiegészítések. Nyilván így nekik jobban megéri anyagilag, meg könnyebben is frissítik az újabb és újabb sínekkel.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.