Főoldal » Modellvasút, Modellvasúti hir

Boltokban a Liliput új H0e szerelvénye

crash 2011 július 5 Nincs megjegyzés

Elég régen felfigyeltem a Liliput H0e-s újdonságára, ha jól emlékszem van már annak másfél éve is, hogy a gyártó bejelentette az új H0e modelljeit. Már az őszi Schmalspurexpón is lehetett látni az ezüst színű protopéldányt, ehhez képest meglepő, hogy csak most jelenik meg a modell. De… nyári uborkaszezon ide, uborkaszezon oda, végre valahára boltokba került a szerelvény.

Azért is édrekes a modell, mert a Liliput nemrég újra magára talált – pontosabban a Bachmannak komoly céljai vannak az Európában ismert márkával. H0-ban tolja kifelé az újabbnál újabb  modelleket – az E44.5-ös villanygépe az év modellje lett, e mellett N-es méretben is bejelentett sok újdonságot, és a H0e vonalat sem hanyagolja. Nem kérdés, hogy a Bachmann bírja energiával – van tőke mögötte rendesen, és elég széles sávban támadja a piacot. Egy biztos, a Kínában gyártott modellekre sok panasz nem lehet.

Az utóbbi miatt érdekes a Zillertalbahn szerelvénye: H0e méretben ilyen kidolgozású modellt még nem láttunk – talán a Roco mariazelli gőzöse volt ilyen kellemes meglepetés – de például a KKK eddig nem volt megszokott a keskenynyomközű modelleknél. A mozdony digitális dekóder -foglalattal van ellátva, és a kocsik teljes belső berendezést kaptak. Nem az eddig megszokott színvonal, az biztos – magasra lett rakva a léc. Kíváncsian várom a piac reagálását a modellekre, és hogy erre válaszképp a Liliput milyen modelleket fog még bejelenteni a jövőben.

A szett árfekvése kedvező, a mozdony ajánlott ára 133 Euró, a betétkocsi és a vezérlőkocsi pedig 30 és 28 eurós árral van a piac felé bemutatva. Persze ezek csak irányárak, ettől a kereskedők el szoktak térni: például a Tinánál 177 Euróért lehet a háromrészes szettet megvenni.

Nekem csak egy bajom van a szettel: 0e méretben miért nincs?

Képek: Liliput

 

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.