Főoldal » Érdekesség, Modellvasút, Modellvasúti hir

H0-ás sínkészletek a Kato-tól

crash 2011 július 12 1 megjegyzés

Nem jelent újdonságot, hogy a Kato-nak van H0-ás Unitrack-je is, csak eddig nem nagyon lehetett róla hallani. Most azonban valami készülődik, mert bejelentettek két új alapszettet, és szintén két kiegészítőt is. Az eddigi 490mm-es sugarú íves vágánymezők mellett mostmár lesz 670mm-es és 730mm sugarú íves vágány is. Ezekből raktak egy-egy oválpályára valónyit egy dobozba, és így bejelentették a a HM1 és HV1 készleteket

A HM1 a 670mm-es, a HV1 pedig a 730mm-es sugarú ívekből, és nyolc egyenes vágányból áll. Ha nem lenne egyértelmű a dolog, akkor ki is hangsúlyozzák, hogy kétvágányú pálya is építhető a képek alapján.

Ehhez  kétvágányú pályához való vágánykapcsolatot is bejelentettek be: az eddig is kapható váltókból összeállították a HV4-es szettet, és a szerintem új feljesztésű (ebben nem vagyok biztos, de én csak rövid váltókra emlékszem H0-ban) váltókból pedig a HV3-mas szettet. E mellett lesz még HV2 néven állomási szett is, két váltóval.

Kíváncsian várom mi jön még H0-ás méretben – a kétvágányú vágánykapcsolatok esetében biztos lesz még újabb készlet, hiszen az eddigiek csak balos váltókat tartalmaznak. Mindenesetre a Kato ezzel a lépéssel egy jó alternatívája lett H0-ás méretben a Roco és a Fleischmann töltéses síneknek.

Képek: Kato

3 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 53 votes, average: 5.00 out of 5 (3 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


1 megjegyzés »

  • avatar
    IST mondta:

    Köszi, maradok az N-es méretnél. A feleségem úgyis meglepett a születésnapomra egy V12-es szettel amit ő vásárolt titokban nekem az eBayen. Már nagyon várom, hogy befusson a postás a csomaggal. :-)

    (Aki nem tudná, hogy az melyik szett az itt olvashat róla egy bemutatót crash-től:
    http://www.vonatmagazin.hu/2011/02/kato-unitrack-v12-bemutato/ )

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.