Főoldal » Lapszemle, Könyvbemutató, Vasút

High-speed Trains for the 21st Century

IST 2011 október 9 Nincs megjegyzés

Crash újságbemutatója arra volt jó, hogy emlékeztessen az elmaradásaimra már ami a könyveket és magazinokat illeti. Ennek megfelelően belehúzok kissé, kezdésnek Colin J. Marsden a címben szereplő könyvével. Friss beszerzés, Londonban jártunkkor vettem meg, bár nem volt betervezve. Aztán megláttam a Waterloo pályaudvara melletti jól bejáratott Ian Allan könyv- és modellboltban az akciós könyvek között 15 font helyett 7-ért kínálva és úgy döntöttem, hogy ennyit már megér. 

A könyv nem egy nagydarab valami, némileg kisebb mint egy A4-es lap, viszont fekvő formátumban került kiadásra kemény borítóval. 80 oldalon mutatja be Nagy-Britannia nagysebességű vonatait, mi mással kezdve, mint az HST-kkel. Utána természetesen helyet kap benne a Class 91-es villamos mozdony az Mk4-es kocsijaival, a mindenki által ismert Eurostar, a könyv borítóján is látható Voyager és Super Voyager (franciaországi fotókkal!), a Class 222-es Meridian, a 390-es Pendolino, a 180-as Coradia és persze a Hitachi 395-ös Javelinje. Mondhatnánk azt is, hogy meglehetősen szűk a lista, de hát a britek sem a nagysebességű hálózatukról híresek. Alapvetően amúgy egy fotóalbumról van szó, mindegyik – nagyméretű  - képhez 4-5 mondatos információ tartozik amelyekben nem csak az van, hogy éppen mit látunk a fotón, hanem némi történeti áttekintés is. A képek a Mr. Marsdentől megszokott minőséget hozzák, de rajta kívül vannak fotók például a másik nagyágyútól, Brian Morrisontól is. Mindent összevetve kellemes kiadvány, azonban a viszonylagos vékonysága miatt a teljes árat sajnáltam volna érte, így azonban örülök a beszerzésének.

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.