Főoldal » Vasút, Villamosok, BKV

Mi nem stimmel a képen?

btx 2011 október 22 19 megjegyzés

Itt elsősorban nem az általam kitakart reklámokra gondolok! Ha jól megnézitek a képet rájöhettek miért tettem fel, így legalább meglesz a szombat délutáni fejtörő is! A tippeket – és hogy mi váltotta ki a furcsa eseményt – a fórumba várom :-)

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


19 megjegyzés »

 • avatar
  Marcell mondta:

  Már az óra mellett is reklám van? RÉMES!

 • avatar
  jsim mondta:

  A tájékoztató szerint, ha jól látom 1 megálló van a következő járat érkezéséig,amelyre még 9 percet kell várni. Az idő egy kicsit soknak tűnik. De meglehet “a már csak egy megálló” mást jelez. :-)

 • avatar
  btx ( a szerző ) mondta:

  Az 1 megálló a kitakart reklámig van. A tábla sajnos még nem mutatja, hogy hány megállónyira van a szerelvény csak azt, hogy mikor jön! De jó helyen kapizsgálsz:-)

 • avatar
  Ikarus 242 mondta:

  A kép a Klinikákon készült, a reklám pedig a Corvin plázát reklámozza, ami egy megállónyira van. Esetleg az van kiírva, hogy a Ferenc körút metróállomásnál?
  Másik tipp: “Corvin negyed, már csak egy megálló” és a hangsúly a “csak”-on van, mintha mást nem is jelentene “csak” egy megállót.

 • avatar
  Ikarus 242 mondta:

  Meg még a 8 perc is soknak tűnik. Ha elromlik, általában 24:00 szokott lenni.

 • avatar
  jsim mondta:

  Utolsó tippem, mivel nem vagyok fővárosi talán nem is lesz releváns. Szóval: a képen látszik, hogy ez Újpest-Központ, ami a 3-as metró egyik végállomása. A “már csak 1 megálló” kiírás lehet a kakukktojás, mivel ebben az esetben nem érkező, hanem induló járatról van szó. Ha így van, akkor a kihúzóból jön a vonat, így furcsán hat a még egy állomás kiírása. De lehet, hogy teljesen másról van szó. :-)

 • avatar
  Marcell mondta:

  Miért 800 perc múlva érkezik a metró? Az egy kicsit sok! Hány napos sztrájk van? :D

 • avatar
  jsim mondta:

  Bocs! Olvasva Ikarus 242 hozzászólását jól benéztem az állomást, tehát hülyeségeket írtam. btx légyszi töröld!

 • avatar
  btx ( a szerző ) mondta:

  Annyit segítek nem a Covin negyeden van a hangsúly :-)

 • avatar
  Peti44 mondta:

  Az óra szerint 2 óra múlt 17 perccel, amikor 3-4 percenként jár a metró, (mert hajnali kettőkor még nem jár) tehát kicsit sok az a 8 perc. Biztos történt valami a vonalon, esetleg az október 23-ás hétvége miatt van valami.

 • avatar
  btx ( a szerző ) mondta:

  Itt a jó megoldás! A 8 perc kicsit sok. És mivel az előző is 7 percre ment – meg ez is 9 és fél volt csak mire odaértem és elővettem a kamerát nyolc lett – nem az volt, hogy kiesett egy szerelvény. Már csak azt kell kitalálni mi :-D

 • avatar
  Peti44 mondta:

  Van valami köze a Fradi – Újpest focimeccshez? :)

  Múltkor az Újpest szurkolóit külön metróval vitték, ezért kérdezem. :)

 • avatar
  btx ( a szerző ) mondta:

  Én is csak tippelgetek de az időpont alapján nagyon úgy tűnik, hogy van :-D

 • avatar
  Ikarus 242 mondta:

  @btx A második hsz.-emben már írtam a 8 percet.

 • avatar
  Peti44 mondta:

  @btx
  Én pedig már azt hittem, hogy te tudod, mi történt. :D

 • avatar
  btx ( a szerző ) mondta:

  @Ikarus242: akkor te nyertél!

  Szerintem tuti a Fradi-meccs miatt torlódtak fel az egyik irányba és ezt áthozták a másik irányba. Egyszer pénteken is volt a délutáni csúcsban szerencsém belefutni egy Fradi-Újpestbe, akkor jóval nagyobb feltorlódásokat okozott. OK, inkább ilyenkor legyen, de nem tudom nem -e lehetne egy tartalék szerelvényt ilyenkor beküldeni a hézagokba egyet meg kivenni onnan, ahol három percenként járnak. Meg tényleg bosszantó, hogy a 100 napos bérlet 29400, a leggyakrabban járó tömegközlekedési eszköz mellett lakom és mégis 10 perceket kell várni. Azon már túltettem magam, hogy nyáron csúcsidőben is csak 4 percenként jártak, a héten akárhogy mentem melózni mindig belefutottam egy 3 és fél perces követésbe, ami reggel kicsit necces, és most még hétvégén is kifogtam…

 • avatar
  Ikarus 242 mondta:

  Végül is megoldható lett volna, hogy a sűrű irányban elküldenek egy vonatot utasok nélkül, és visszafordítják valahol pl. Határ út.

 • avatar
  IST mondta:

  Én ilyenkor mindig azzal próbálom nyugtatni magam, hogy amíg Fehérváron éltem addig csúcsidőben 20 percenként járt a buszom, csúcsidőn kívül és hétvégén pedig óránként. Ehhez képest a 8 perc baromi jó.
  Na persze nem mintha sikerülne ezzel a nyugtatás, hozzászoktam már a sűrűbben járó járatokhoz.

 • avatar
  niartom mondta:

  A budapersti metróra – talán a világon egyedüliként – az (volt) a jellemző, hogy a kijelzőn az előző metró indulása óta eltelt időt mutatták. Ez egyébként senkit nem érdekel, mivel a lekésett metrót nem tudjuk elérni. Ezzel az információval és a menetrend összevetésével lehetett következtetni a következő szerelvény érkezésére.
  Talán ezen a fényképen az utastájékoztatás fejlődésének lehetünk szemtanui, hiszen az utast valóban arról tájékoztatjuk, ami őt érdekli.
  Sajnos más országokban fel sem merült a nálunk “bevált” régi rendszer.

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.