Főoldal » Egyebek, Virtuális Vasút

Trainz iPhone-on

IST 2011 október 2 9 megjegyzés

Korábban már megemlékeztünk arról, hogy a Trainz tiszteletét tette iPaden, amiről első kézben igazából crash tudna beszámolni, nekem csak rövid ideig volt szerencsém hozzá. A mai napi friss hír viszont az, hogy a – leginkább gyerekeknek készült – My First Trainz Set nevű program is elérhető iPaden, sőt, iPhone tulajdonosok is örülhetnek neki. Utóbbiak közül azok, akiknek 3GS vagy 4 van, úgyhogy én speciel kimaradok a sorból. Aki viszont rendelkezik a fenti telefonokkal, az alig 2,39 dollárért a magyar App Store-ban is beszerezheti (259 mega) és ki is próbálhatja ezt a játékot, amely az otthoni modellvasút és a Trainz keverékét hozza a mobil eszközökre. Nem tudom idősebbeknek mekkora élményt nyújthat, de mindig jó ha utazás közben nálunk van egy vonatos progi, nem igaz? Ha már a Densha De Go sorozat csak a japán App Store-ban érhető el…

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...


9 megjegyzés »

 • avatar
  Pityu89 mondta:

  Ahogy nézem Androidra is van rendes Trainz. Lassan be kell ruháznom egy új telefonra érzem. :D

 • avatar
  Ikarus 242 mondta:

  Én utazáskor OMSI-ra vagy legalább ZUSI-ra tartottam volna igényt. Majd akkor veszek új telefont, ha ezeket is elviszi.

 • avatar
  IST ( a szerző ) mondta:

  @Pityu89:
  Adroidban nem vagyok otthon. :-)

  @Ikarus 242:
  Azokkal az a baj, hogy normális játékhoz meglehetősen sok gomb kell, azokkal pedig jelentősen csökkenne a látható felülete a játékoknak.

 • avatar
  Nygma mondta:

  Én iPad-re letöltöttem, de ha jól emlékszem csak ?0.79-et fizettem érte. Nagyon nem néztem utána, de arra ne jöttem rá hogy az alap pályát vagy gépeket hogyan lehet bővíteni. Egyébként teljesen elfogadható volt a minőség, talán a vezérlés nehézkes, nehéz eltalálni a vezérlőt gombjait, és kitérőt állítani sem egyszerű. De legalább kipipálhatjuk hogy ez is megvolt.

 • avatar
  Regio mondta:

  Hali!
  ” Azokkal az a baj, hogy normális játékhoz meglehetősen sok gomb kell, azokkal pedig jelentősen csökkenne a látható felülete a játékoknak. ”

  Pont ezért nem kellene eltüntetni a hagyományos gombokat ezekről a telefonnak nevezett akármicsodákról… De komolyan: Mi látszik bármelyik pályából egy féltenyérnyi területen? Hol vannak már a régi szép idők,amikor a telefonnal csak telefonálni lehetett,de azt legalább rendesen…
  ” Nagyon nem néztem utána, de arra ne jöttem rá hogy az alap pályát vagy gépeket hogyan lehet bővíteni. ” Én még azt sem tartom kizártnak,hogy nem bővíthető. Azért érdekes lenne mondjuk egy 19-es fővonalat egy telefonra feltuszkolt Trainzen hajtani…

 • avatar
  disc mondta:

  @Ikarus 242: OMSIT soha nem fogja elvinni, mert maga a program egy rakás… a leg vindózhoz kötöttebb, és azon belül is a lehető legelavultabb leggagyibb fejlesztőkörnyezetben írták: delphiben, ez látszik a gépigényén is. Nem valami szép de legalább zabálja a gépet.

 • avatar
  Regio mondta:

  A Trainz sem éppen az agyonoptimalizált motorjáról híres…

 • avatar
  disc mondta:

  Nem csak az optimalizáció a lényeg. Delphis programot ha fejreállsz sem raksz sem androidra, sem ios-re, semmire vindózon kívül.

 • avatar
  lizard mondta:

  disc!
  Lazarus? Bár IOS nem rajong ilyenekért de nem hivatalos formában elég használható meg szép dolgokat lehet művelni benne! WINCE, Android, Linuxra viszont kiváló… fejre sem kell állni :)

  Amúgy a ipad-en elég használható volt! Sőtt! Android verzióról meg szerintem ne is álmodjon senki :(

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.