Főoldal » Modellvasút, Modellvasúti hir, N

ACME konténerszállító kocsik N-ben

crash 2011 november 25 Nincs megjegyzés

Az Index vasutas fórumán kiszivárgott néhány kép a készülő V63-mas modellről. Gondoltam szétnézek a honlapon hátha van valami infó a modellel kapcsolatba, de e helyett számomra egy cseppet érdekesebb dolgot láttam: amit már az év eleje csiripelnek a madarak  - Az ACME be készül lépni az N-es piacra is, de konkrétumot eddig senki sem látott. Most azonban itt az első fecske: N-es tehervagont dobnak piacra.

A modell egy pőrekocsi – azaz kettő, mert szettben árulják. E mellett bejelentésre került még egy hat darabos konténer-szett is – két negyven-, és négy húszlábas konténerrel. Pont a pőrekocsikra illeszkednek – igazodva a modern szelekhez, mikoris a pőrekocsik nagy részét már csak konténerszállításra használják.
A képek alapján a kocsik jól néznek ki, magyar kötődést nem találtam – átböngésztem a kocsialbumokat, és nem találtam olyan magyar négytengelyes pőrekocsit, amelyre csak egy negyven lábas konténer férne el. Azonban nemzetközi vonatban jól nézhat ki a kocsi, és azok a modellezők is örülhetnek a modellnek, akik kisebb terepasztallal rendelkeznek – adott hosszon egy több kocsiból álló, látványosabb vonatot lehet összerakni. Az árak igen barátiak: a kétrészes kocsiszett 46 Euró, míg a konténercsomag 22 Eurót kóstál.

Képek : http://www.acmetreni.it/

0 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 50 votes, average: 0.00 out of 5 (0 votes, average: 0.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.