Főoldal » Modellvasút, Modellvasúti hir

Új N-es kitérő a KATO-tól

crash 2011 november 14 Nincs megjegyzés

Ma N-es nap van, úgy látszik. A Railjet után egy Hobbytrainhez közel álló hír: új kitérővel bővül a KATO N-es választéka. A kitérő nem más, mint a korábbi, 15 fokos váltó Y kialakítású változata. Én egyből ráugrottam a dologra, gondolván, hogy majd kétalfás vágánykapcsolatokat lehet csinálni. Nem gondoltam azonban arra, hogy a KATO semmit sem csinál ok nélkül: és valóban. Elsősorban a meglévő V15-ös szettel kombinálva ajánlják háromvágányos állomások képzéséhez. Természetesen lehet egyvágányú pályához is használni,de igazán a kétvágányú pálya játékát dobja fel a lenti tervek alapján. Én azért várom, hogy kiadás után, a fanatikus Unitrack-hívők mit hoznak ki a dologból, és lehet-e kétalfás lírát építeni belőle :)

Kapcsolódó hír, hogy nem csak váltók lesznek újak, de két új íves vágánymező is bemutatásra kerül. CV1 néven, Compact megnevezéssel, kiadásra kerül egy új ovál szett, amely 150mm-es sugarú íveket fog tartalmazni. A 150mm-es ívekhez a külső oldalra illeszkedő, 183mm-es ívek is érkeznek. Ez utóbbiak nem szettben, csak külön vágányelemként érkeznek – gondolom egyelőre. Kérdés, mi a terv ezzel a szűk kétvágányú résszel? Illeszkedni fog-e a Unitram rendszerhez? Várom a pályaterveket…

Képek : KATO

2 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 52 votes, average: 5.00 out of 5 (2 votes, average: 5.00 out of 5)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading ... Loading ...

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.